2020 m. spalio 28 d., trečiadienis

Moliūginė lazanija su ricotta ir grybais


Koks ruduo be patiekalų su moliūgu? Keksas ir keksiukai bei blynai jau iškepti (ir ne kartą), reikia ir nesaldaus patiekalo. Šį kartą tai lazanija su moliūgu, ricotta sūriu ir grybais. Turiu pasakyti, kad visai vykęs receptas. Turintis potencialo. Taip sakau todėl, kad susiruošusi kepti šią lazaniją, ketinau panaudoti pernykščių šaldytų baravykų likutį, kuris atrodė gan solidžiai, tad pievagrybių net neužsipirkau. Paaiškėjo, kad tose mano baravykų atsargose daugiau ledo, nei baravykų... Bet leidimą gaminti dar kartą su daugiau grybų gavau, vadinasi viskas čia gerai.



Taigi, mums reikės (4-6 valgytojams):
1 kg šviežio moliūgo, valyto (aš naudojau 2 puodelius moliūgų tyrės)
8 amaretti sausainių, sutrupintų (nenaudojau, ketinau keisti avižiniais arba migdolų miltais, arba džiūvėsėliais, bet galiausiai pamiršau)

700 g grybų, supjaustytų griežinėliais

Padažui:
55 g sviesto
1/4 puodelio miltų
3 1/2 puodelio pieno
žiupsnio tarkuoto muskato riešuto
1 puodelio šviežių bazilikų (tiek neturėjau)

lasagna lakštų
3 puodelių tarkuoto mozzarella sūrio
250 g ricotta sūrio
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Jei naudojate šviežią moliūgą, jį galite paruošti taip, kaip aš ruošiu moliūgų tyrę, arba didelėje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, beriame kubeliais supjaustytą moliūgą, pagardiname druska, pipirais, įpilame pusę puodelio vandens, uždengiame ir troškiname ant nedidelės kaitros 15-20 minučių arba kol moliūgas suminkštės. Nukeliame nuo kaitros, šiek tiek atvėsiname ir sutriname iki vientisos masės kartu su amaretti trupiniais.
  2. Kitoje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir 8-10 minučių pakepiname smulkintus grybus. Pagardiname druska.
  3. Ruošiame padažą: puode ištirpiname sviestą, beriame miltus ir kaitiname nuolat maišant apie minutę. Po truputį supilame pieną, vis nepamirštant maišyti. Geriausiai tai daryti su plakimo šluotele.
  4. Padažą kaitiname kol sutirštės. Įtarkuojame muskato, pagardiname druska, pipirais.
  5. Dalį paruošto padažo įpilame į elektrinį plakiklį, ten pat beriame bazilikus ir sutriname iki gražios žalios masės. 
  6. Bazilikų plakinį pilame į likusį padažą, išmaišome ir atidedame kol prireiks.
  7. Lazanijos surinkimas: indą, kuriame kepsime lazaniją ištepame sviestu (nors aš netepu niekada, man nepridega). 
  8. Ant kepimo indo dugno paskirstome 3/4 puodelio padažo, ant viršaus išdėliojame lazanijos lakštus.
  9. Ant lazanijos lakštų paskirstome trečdalį moliūgų tyrės ir trečdalį grybų. Paskirstome 1/2 puodelio tarkuoto mozzarella sūrio ir 1/3 turimos ricottos. Užpilame maždaug 1/2 stiklinės bazilikų padažo. 
  10. Kartojame prieš tai esančius 2 punktus, kol baigiame produktus.
  11. Ant viršaus užbarstome likusį mozzarella sūrį ir kietąjį sūrį.
  12. Kepimo indą uždengiame folijos lapu ir šauname į orkaitę.
  13. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Nuimame foliją ir pakepame dar apie 15 minučių, kol sūris skaniai apskrus. 
  14. Traukiame iš orkaitės, palaukiame apie 15 min, kol pravės ir tiekiame.
Skanaus!


Šaltinis: Vaikai ir vanilė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...