Puikus ir labai skanus patiekalas, tinkantis tiek savaitgalio pietums, tiek vakarienei po darbo. Daug laiko ar darbo tikrai nepareikalaus. Ir tegul neapgauna toks sausas apibūdinimas. Šį receptą įtraukiau į savo TOP'inių receptų sąrašą.
Taigi, mums reikės:
1/4 puodelio džiovintų abrikosų
4 vištienos krūtinėlės puselių (aš naudojau kumpelius)
6 česnako skiltelių
1 didelio svogūno
2 saliero lapkočių (neturėjau)
1 paprikos (pridėjau nuo savęs)
400 g nuvarvintų konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 AŠ tarkuotos citrinos žievelės
1 1/2 VŠ citrinos sulčių
2 AŠ maltos kalendros
1 AŠ rudojo cukraus (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų
1 1/2 AŠ smulkintų kalendros lapelių (keičiau petražolėmis)
Paruošimas:
- Abrikosus užpilame 1 puodeliu verdančio vandens ir paliekame 10 minučių. Išgriebiame abrikosus, susmulkiname, skysčio neišpilame.
- Keptuvėje ar troškintuve įkaitintame aliejuje ant vidutinio karščio pakepiname vištieną, kol gražiai pagels. Išimame iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę beriame smulkintus svogūnus bei česnakus. Svogūnams pradėju sminkštėti suberiame plonai pjaustytą papriką ir saliero lapkočius. Pakepiname kol suminkštės.
- Į keptuvę supilame visus likusius ingredientus, išskyrus vištieną ir kalendras (petražoles). Užverdame.
- Sudedame į keptuvę vištieną, uždengiame dangtį, sumažiname kaitrą ir troškiname 20 minučių.
- Paragaujame ar netrūksta prieskonių.
- Prieš patiekiant įmaišome smulkintas kalendras (petražoles).
- Aš tiekiau su kuskusu ir kuminu pagardintomis morkomis.
Šaltinis: Knyga "Skanu ir nebrangu"
Prieš 1 metus: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietine
Prieš 2 metus: Porų bulvių ir krapų sriuba
Prieš 3 metus: Moliūginiai keksiukai
Prieš 4 metus: Šokoladinis sūrio pyragas
Prieš 5 metus: Avokado salotos su krevetėmis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą