Šių salotų (o gal mišrainės?) receptą radau ant konservuotų pupelių pakuotės. Kaip tik mintijau ką susimeistrauti kitos dienos pietums į darbą ir atsakymas pats išniro panosėje. Pietūs buvo labai sotūs ir labai skanūs. Nenaudojau česnako ir svogūno (keičiau svogūno laiškais), nes visgi valgiau darbe, bet valgydama pagalvojau, kad labai labai tiktų.
Taigi, mums reikės (1 didelei porcijai):
1 skardinės (80 g) konservuoto tuno
1 skardinės (80 g) konservuotų nuvarvintų avinžirnių
1 skardinės (80 g) konservuotų nuvarvintų raudonųjų pupelių
1 agurko
2 pomidorų
1 virto kiaušinio
1 skiltelės česnako (nenaudojau)
1/2 mažo raudono svogūno (keičiau svogūnų laiškais)
citrinos sulčių (naudojau balzamiko kremą)
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų.
Paruošimas:
- Avinžirnius ir pupeles beriame į indą.
- Ant viršaus beriame pjaustytą agurką ir pomidorus.
- Jei valgysime iš karto - pagardiname druska ir pipirais, jei ruošiamės pietų dėžutę į darbą - sūdome tik prieš valgį.
- Ant viršaus tupdome tuną ir pjaustytą virtą kiaušinį.
- Pabarstome pjaustytu svogūnu.
- Česnaką išspaudžiame, sumaišome su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir apšlakstome visas salotas.
Šaltinis: Bonduelle konservuotų pupelių pakuotė.
Prieš 1 metus: Imbieriniai sausainiai/nameliai
Prieš 2 metus: Karštas šokoladas ant pagaliuko
Prieš 3 metus: Lietiniai blynai su obuolių įdaru
Prieš 4 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 5 metus: Obuolių pyragas su graikiškais riešutais
Prieš 6 metus: Lašiša stiklainyje
Prieš 7 metus: Morkų pyragas su riešutais
Prieš 8 metus: Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą