2016 m. balandžio 19 d., antradienis

Befstrogenas su žolelėmis pagardintais makaronais (pasta)


Reklama. :) 
Rimi pasiūlė dalyvauti blogerių konkurse, kurio finalas būtų „Gelbėkit vaikus“ dienos centre, kur su vaikais gaminsime šeimos pietus stokojantiems. Užduotis buvo įdomi - visi dalyvaujantys gavo vienodą krepšelį Rimi ženklo produktų, o ką gaminti gali nuspręsti kiekvienas (čia man truputį priminė mano mėgiamos laidos MKR formatą). Iš pradžių man atsivėrė visos čiakros galvojant ką pagaminti. Bet vakarais tarp darbo ir visokių veiklų turint laiko daugių daugiausia valandą, per kurią reikia spėti ir pavalgyti, dalį čiakrų teko uždaryti.


Greičiausiai suvartojama prašėsi "Rimi jautiena stroganovietiškai". Patiekalas su jautiena buvo eilės priekyje dar ir dėl to, kad mano patirtis su jautiena iki šiol buvo menka, o ir ta pati - ne pati geriausia
Sudėjus visas aplinkybes, pasirinkau befstrogeno receptą su makaronais, kuris paruošiamas daugių daugiausiai per 30 minučių. 
Pasiskaičiusi internete sužinojau, jog befstrogenas - aristokratiškas patiekalas (o ne valgyklinis šamurliakas, kaip maniau anksčiau), kuriam naudojama kokybiška jautiena (idealiame pasaulyje, taip turėtų būti visur ir visada). Geriausiai šiam patiekalui tiktų išpjova ar nugarinė, kitų dalių mėsa gali būti kietoka, mat pagal receptą mėsa greitai apkepama, jos nereikia ilgai troškinti.
Patiekalas puikus! Greitai pagaminamas, nerealaus skonio. Mums labai patiko. Tik dar kartą pabrėžiu - mėsa turi būti kokybiška.




Taigi, mums reikės (5-6 porcijoms):
400 g jautienos stroganovietiškai "Rimi" arba jautienos išpjovos ar nugarinės gabalėlio
1 VŠ sviesto "Rimi"
1 VŠ aliejaus
300 g pievagrybių (Aš naudojau mažyčius)
2 didelių svogūnų
1 VŠ miltų "Rimi"
300 ml jautienos sultinio (aš šioje vietoje sukčiavau ir naudojau sultinįo miltelius (vištienos) + verdantį vandenį)
1 VŠ Dijon garstyčių "Rimi"
1 VŠ pomidorų padažo. Naudojau naminį
3 VŠ grietinės "Rimi"

400 g tagliatelle makaronų "Rimi"

Pluoštelio šviežių petražolių

Paruošimas:
  1. Jei naudojate jautienos nugarinės ar išpjovos gabalėlį, įdėkite jį 45 minutėms į šaldiklį. Bus paprasčiau supjaustyti plonomis juostelėmis.
  2. Keptuvę įkaitiname ir dedame pusę sviesto ir pilame pusę aliejaus. Padidiname kaitrą ir dalimis apkepame jautienos juosteles, kad parustų. Jei suversime visą mėsą į keptuvę vienu metu - ji ne apskrus, o pradės troškintis. Iškeptą jautieną perkeliame į dubenį.
  3. Toje pat keptuvėje  apkepame pievagrybius. Jei naudojate didelius - juos iš pradžių supjaustome riekelėmis. Apkepame ir pilame pas jautieną į dubenį.
  4. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą kartu su aliejumi. Beriame smulkintus svogūnus ir pakepiname kol suminkštės.
  5. Į keptuvę beriame miltus ir pakepiname 1 minutę.
  6. Palaipsniui, nuolat maišant,  supilmame sultinį ir leidžiame 5 minutes pavirti, kol sutirštės.
  7. Galiausiai sudedame garstyčias, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišome, paverdame 1 minutę.
  8. Į padažą supilame apkeptą jautieną, grybus. Viską išmaišome ir paliekame kelioms minutėms susimaišyti skoniams.
  9. Makaronus išverdame pagal rekomendacijas ant pakelio. Nukošiame vandenį ir sumaišome makaronus su puse smulkintų petražolių.
  10. Kreminį befstrogeno padažą pilame ant makaronų, pabarstome likusiomis petražolėmis ir tiekiame.
Skanaus!


Šaltinis: bbcgoodfood.com







Prieš 3 metus: Čenakai
Prieš 4 metus: Kakavinis bananų glotnutis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...