2015 m. spalio 13 d., antradienis

Obuolių sultyse troškinta kiauliena su obuoliais ir garstyčiomis


Paprastas, bet neprastas rudeniškas patiekalas.

Taigi, mums reikės (4 valgytojams):
500 g kiaulienos (naudojau išpjovą)
3 obuolių
100 ml obuolių sulčių
100 ml vandens
1 VŠ grūdėtųjų garstyčių
kelių šalavijo lapelių
2 VŠ grietinės
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Paruošimas:
  1. Kiaulienos išpjovą supjaustome nedideliais kepsneliais. Pagardiname pipirais.
  2. Obuolius nulupame ir supjaustome į 6 dalis. Jei obuoliai labai dideli, galima ir į daugiau :)
  3. Keptuvėje, įkaitintame aliejuje apkepame kiaulieną, kol apskrus.
  4. Pas kiaulieną į keptuvę dedame obuolius ir kelias minutes pakepame.
  5. Į keptuvę pilame sultis, vandenį, dedame grūdėtas garstyčias bei šalavijus ir patroškiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
  6. Į keptuvę dedame grietinę, pagardiname viską druska, išmaišome ir kelias minutes paverdame.
  7. Išjungiame ugnį, paliekame kelioms minutėms, kad susimaišytų skoniai.
  8. Labai skanu su bulvių koše. 

Skanaus!


Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki..."2014 m. Nr. 9(63) psl. 24




Prieš 1 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 4 metus: Lazanija

5 komentarai:

  1. O kiek obuolių reikia šiam troškiniui?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O obuoliai turi nesubliūkšti iki troškinimo pabaigos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O obuoliai turi nesubliūkšti iki troškinimo pabaigos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manieji buvo mikšti, bet tikrai nesutežo. Manyčiau, kad viskas priklauso nuo obuolių rūšies. Aš tokiems reikalams visada naudoju 'Bogatyr' veislės obuolius iš mamos sodo.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...