Avietės niekada nebuvo mano mėgiamos uogos. Nemėgstu aš ir aviečių uogienės - mane erzina jų kauliukai. Bet šiais metais aviečių suvalgiau tiek, kiek per visą gyvenimą kartu sudėjus nesu valgiusi. Bet net ir valgydama jas pilna burna, nesusidorojau su mamos avietyno derliumi. Tad kepiau pyragus.
Šis pyragas labai lengvai pagaminamas. Iki šiol užsispyrusiai nekepiau jokių pyragų, kuriems reikia migdolų miltų (nes jų vis nenusiperku). Bet šį kartą apimta įkvėpimo, tiesiog susimaliau migdolus.
Pyragas labai skanus - biskvitas drėgnas, kvapnus. Pyragas būtų 10 balų su pliusu, jei ne tos aviečių sėklos...
Taigi, mums reikės:
Biskvitui:
140 g (1 puodelio) miltų
1 AŠ kepimo miltelių
50 g (1/2 puodelio) maltų migdolų (susimaliau migdolus kavamale)
100 g (1/2 puodelio) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
125 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
žiupsnio druskos
2 kiaušinių, išplaktų
300 g aviečių (nesvėriau, išdėliojau vienu sluoksniu)
Migdoliniam paviršiui:
25 g (1/4 puodelio) miltų
40 g sviesto, šalto
2 VŠ rudojo cukraus
30 g (1/3 puodelio) migdolų plokštelių
Paruošimas:
- Į dubenį įsijojame miltus, kepimo miltelius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolus. Išmaišome.
- Įmaišome gerai išplaktuskiaušinius ir tirpintą sviestą. Išmaišome, bet nepermaišome.
- Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Tolygiai paskirstome.
- Ant tešlos tolygiai išdėliojame avietes.
- Paviršiui skirtus miltus sutriname su sviestu iki trupinių. Įmaišome cukrų ir migdolų plokšteles ir pabarstome ant aviečių.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius įgaus skanią auksinę spalvą. Dėl šventos ramybės, ar biskvitas iškepęs galima patikrinti ir su mediniu pagaliuku.
- Atvėsiname kepimo formoje. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: Cranberry Jam
Prieš 1 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 2 metus: Omletas su obuoliais
Prieš 3 metus: Makaronai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Prieš 4 metus: Prancūziškas obuolių pyragas
Prieš 5 metus: Marinuotų pievagrybių salotos
Kaip aš norėčiau žinoti, kur tas tavo mamos avietynas... :D
AtsakytiPanaikintiPo kokių 10 mėnesių paklausk, kai bus tikslas žinoti jo vietą, mielai pasidalinsiu :)
PanaikintiMan ir labai skanus šis pyragas, ir kažkaip netrukdo aviečių sėklos :D
AtsakytiPanaikintiMedėja, ačiū už šio pyrago receptą :) na o dėl sėklų... ech.. :)
PanaikintiIšbandžiau. Perfect! Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikinti