2014 m. lapkričio 25 d., antradienis

Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu


TO-BU-LA! Tikrai! O padažas...Padažas iš didžiosios "P"! Patiekalo skanumas neišpasakytas, o darbo - minimaliai. Aš, gamindama pirmą kartą šį patiekalą, naudojau baravykus, tad, neabejotinai, jie pridėjo nemažai, o gal net ir baisiai daug, tačiau, gaminant kitą kartą pievagrybiais, buvo taip pat labai skanu!
Taip jau nutiko, kad po vakarienės liko vienas kumpelis ir padažo, tad kitos dienos vakarienei valgėme fantastišką vakarienę - makaronus su nerealiu grybų ir vištienos padažu. Hmmm...ir man atrodo, kad ši vakarienė buvo dar fantastiškesnė nei ankstesnės dienos...

Taigi, mums reikės:
6 vištos kumpelių
druskos, pipirų
~2 VŠ miltų (kumpeliams apvolioti)
sviesto ar aliejaus kepimui (aš naudojau ghee)
3 didelių česnako skiltelių
dosni sauja baravykų (aš naudojau šaldytus). Naudodama pievagrybius, jų įdėčiau bent 300 g
1 puodelio vištienos sultinio ar balto vyno (aš pyliau vyną ir įdėjau pusę kubelio sultinio - būtų užtekę ir ketvirčio)*
1/2 AŠ džiovinto čiobrelio (aš naudojau šviežią)
1/2 AŠ džiovinto raudonėlio (aš naudojau šviežią)
1/2 AŠ džiovinto baziliko (aš naudojau šviežią)
1/4 puodelio riebios grietinėlės
1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio*
1 VŠ grūdėtų garstyčių (neturėjau-nedėjau)

puodelis = 236 ml

*kadangi persistengiau su sultinio kubeliu, kietojo sūrio jau nebedėjau, nes būtų buve gerokai per sūru. 

Paruošimas:
  1. Vištos kumpelius nuplauname, nusausiname, pagardiname druska ir pipirais. 
  2. Apvoliojame miltuose, nukratome perteklių ir apkepame įkaitintame svieste. Pirmiausia mėsą dedame odele į apačią. Kiekvieną pusę apkepame po maždaug 1-2 minutes. Atidedame į šalį.
  3. Jei reikia, įdedame į tą pačią keptuvę papildomai sviesto ir suberiame smulkintus česnakus. 
  4. Česnakams paskleidus savo aromatą, suberiame smulkintus grybus ir pakepiname, kol gražiai parus ir išgaruos skysčio perteklius.
  5. Supilame sultinį ar vyną, suberiame prieskonius, išmaišome, paragaujame ar nieko netrūksta. pakaitiname, kol dalis skysčio nugaruos.
  6. Jei keptuvę galima dėti į orkaitę, sugrąžiname vištieną į keptuvę, jei ne - sudedame vištieną į kepimo indą, užpilame susidariusiu padažu ir šauname į orkaitę.
  7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  8. Išimame indą iš orkaitės, įmaišome grietinėlę, paragaujame ir tada jau pagal poreikį įdedame kietąjį sūrį ir garstyčias bei vėl kišam porai minučių į orkaitę. Teoriškai reikėjo išimti vištą iš keptuvės, viską įmaišyti, pakaitinti ant viryklės ir tada jau tiekti, bet man pasirodė per daug žaidimo.
  9. Aš vištieną tiekiau su orkaitėje keptomis daržovėmis (bulvės, moliūgas, paprika, česnakas, morka). Bet antros dienos vakarienė parodė, kad prie taip paruoštos vištienos ideliai tinka makaronai. 
Skanaus!





Adaptuota pagal: Damn delicious

P.S. Taip vištieną ruošiau ne vieną  kartą. Kitus kartus vietoje baravykų naudojau pievagrybius, pyliau ne vyną, o sultinį, tad garstyčios, kurių nusipirkau, ir tarkuotas džiugas padažui labai tiko ir suteikė labai gerą "cinkelį". Tiekiau su kuskusu ir morkų/saliero/obuolio salotomis. Vakarienė buvo 10 balų! 

8 komentarai:

  1. Labai panašiai ir aš troškinu - tik be pieno produktų, bet būtinai su garstyčiomis. Nam nam, kaip būtų gerai vakarienei! Labai skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmm kaip apetitnai atrodo ;) tiesiog dievinu tokio tipo receptus, ačiū už idėją, būtinai bus išbandyta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi panašiai gaminu.Tik aš dar supjaustau truputi paprikos.Priduoda subtilu skonį.Ir bulves perpjautas pusiau tame pačiame padaže kepu. Labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš paprikos skonį dievinu, bet yra šeimoje, kas nelabai ją mėgsta..

      Panaikinti
  4. Gaila neturiu orkaitės, nes vištiena atrodo super skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vien dėl tokių patiekalų norėjau orkaitės . Dabar galiu pasidžiaugti tokiais skanėstais ir aš. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man, jei žaisčiau asociacijų žaidimą, orkaitė būtų lygu tortas :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...