2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Šalta braškių ir rabarbarų sriuba


Kodėl?! Kodėl braškių sezonas toks trumpas?! Tam, kad pilnavertiškai jomis pasimėgaučiau, man reikėtų pasiimti atostogas. Labai rimtai svarstysiu tai kitais metais.
Idėją šiai sriubai nusižiūrėjau vienoje kavinėje: kolega užsisakė šaltos braškių, įsiprašiau paragauti, įvertinau skonį ir jau laukiau, kada pas mano mamą darže pradės rausti tos nuostabios vasaros uogos.
Mūsų šeimynai sriubytė patiko, tiesa, kol aš taikiausi kaip tą sriuba nufotografuoti - ledai visai ištirpo, tad foto ne itin skani (neslėpsiu, kad tikrai žinojau patarimą, jog fotosesijai reikia pasiruošti iš anksto, kad besitaikant "šauti" maistas visiškai neatšaltų, ar kaip šiuo atveju - neištirptų, bet...). Pati sriuba labai gaivi, labai tinka karštai vasaros dienai, kai nesinori jokio sunkaus maisto. Beja, su rabarbairais nemoku elgtis, nes mama iš jų niekada nieko negamino, pati su jais turėjau reikalų tik vieną kartą, tad jei padariau ką nors ne taip - pataisykite :)

Taigi mums reikės:
poros saujų braškių
poros kotelių rabarbarų
cukraus
~2 AŠ krakmolo (naudojau bulvių)
citrinos sulčių

makaronų
braškių
ledų arba plaktos grietinėlės

Paruošimas:
  1. Užverdame vandenį (apie 1 litrą). Sudedame supjaustytas braškes bei nuluptus bei gabalėliais supjaustytus rabarbarus ir paverdame apie 10 minučių.
  2. Suminkštėjusias braškes ir rabarbarus patryniau, kad išleistų visą savo skonį ir perkošiau per sietelį, nes man virtos braškės ir rabarbarai - nelabai.
  3. Gautą "kompotą" pasaldiname.
  4. Pusėje puodelio šalto virinto vandens ištirpiname krakmolą ir pilame į kaitinamą "kompotą". Tiek krakmolo stipriai nesutirštins, tad reguliuokitės pagal savo skonį. Visada galima įpilti daugiau, jei norisi tirštesnės konsistensijos. Svarbu: krakmolą tirpiname tik šaltame vandenyje, karštame jis sušoks į gumuliukus!
  5. "Kompotą" paliekame atvėsti, vėliau dedame į šaldytuvą, kad atvėtų galutinai. Aš savąjį tik atvėsinau šalto vandens vonelėje ir tiekiau vakarienei, todėl ledai taip žaibiškai ištirpo.
  6. Išsiverdame makaronus, perplauname, kad nesuliptų ir paliekame atvėsti.
  7. Patiekiant sriubą, deadme į lėkštę makaronus, užpilame "kompotu", įdedame pjaustytų braškių ir ant viršaus vainikuojame kamuolėliu ledų ar plakta grietinėle.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Sunervinai... jau taip skaniai atrodo, o turgus nedirba, kad braškių nusipirkčiau. Be rabarbarų apseičiau, bet be braškių, tai niekaip:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinau, kad pataikauji, bet vis tiek bais malonu :)
      O dėl rabarbarų sutinku - man šioje sriuboe pagrindiniu smuiku grojo braškės :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...