2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Ricottos tortas su braškėmis


Na ir dar braškių tema :)
Kai pamačiau šitą pyragą-tortą pas Aguonėlę, išsišiepusi laukiau braškių sezono, kad galėčiau jį išbandyti. Taip taip, žinau,kad braškės jam nebūtinos. E. valgė šį pyragą nubraukęs braškių viršūnėlę, na o man kaip tik, braškės suteikė pyragui gaivumo. E. sakė, kad jei be braškių, tai galiu kepti ir dar kartą :D Manau, kad tikrai kepsiu, nes skanu ir be braškių :)

Taigi, mums reikės (20 cm skersmens torto formai):
Pagrindui:
180 g šokoladinių Selga sausainių
65 g sviesto


Įdarui:
250 g ricottos sūrio (kitą sykį dėsiu dvigubai)
2 kiaušinių
50 g sviesto
30 g + 40 g cukraus
2 VŠ brendžio
30 g miltų
pusės citrinos tarkuotos žievelės
žiupsnelio druskos

Braškių viršūnėlei:
dubenėlio braškių
pusės pakelio raudono tortų užpilo (aš turėjau tik besplavį)

Paruošimas:
  1. Sausainius susmulkinam iki smulkių trupinėlių.
  2. Sausainių trupinius labai gerai sumaišome su tirpintu sviestu.
  3. Sausainių masę paskirstome tolygiai torto formoje ir gerai suspaudžiame. Dedame šaldytuvan, kol pasiruošime įdarą.
  4. Ricottos sūrį, kiaušinių trynius, 30 g cukraus, citrinos žievelę ir brendį gerai išplakame. 
  5. Supilame ištirpintą, kiek pravėsusį sviestą ir gerai išplakame.
  6. Atsargiai įmaišome miltus.
  7. Kiaušinių baltymus išplakame su druska. Kai putos pradės standėti, po truputį pilame cukrų ir toliau plakame iki standumo.
  8. Po šaukštą dedame dedame baltymus į ricottos masę ir atsargiai išmaišome.
  9. Gautą įdarą sukrečiame į torto formą ant sausainių pagrindo.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45 minutes.
  11. Iškeptą pyragą ataušiname, išdėliojame, jei yra noras pjaustytas braškes ir užpilame paruoštą torto želę.
  12. Atšaldome šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlės blog'as

4 komentarai:

  1. Labai labai skanus tortukas! :)Vienas iš mano mėgiamiausių!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Jums už puikų receptą. Tortukas laaabai skanus. Šią savaitę kepu jau antrą kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. fantastika! :) gaila, kad braškių sezonas toks trumpas :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...