2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Orkaitėje keptas varškės sūris su daržovėmis


Ir nesvarbu, kad eilėje dar laukia 13 neaprašytų išbandytų receptų, negaliu nepasidalinti šiuo, čia ir dabar. Kaip skanu buvo, nemoku nupasakoti. Labai. Labai labai! Belenkaip skanu! :D Puikus pasirinkimas lengvai vasariškai vakarienei ar pasisėdėjimui su draugais prie vyno taurės. E. sakė irgi super duper - kartotinas projektas. Patiekalui be mėsos, tai oho koks komplimentas. :) Išnyko tas sūris kaip dūmas, liko tik mielas prisiminimas... reikės būtinai pakartoti, ir ilgai nelaukiant.

Taigi, mums reikės (dviems valgytojams):
22 proc. riebumo balto varškės sūrio
1 paprikos
1 pomidoro
pusės jaunos cukinijos
4 pievagrybių
2 česnako skiltelių
Provanso žolelių mišinio
druskos, pipirų
manau, dar tiktų alyvuogės
alyvuogių aliejaus (aš naudojau aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų, jiems pasibaigus, aliejų apdairiai pasilikau)

Paruošimas:

  1. Kad į sūrį gerai įsigertų visi prieskoniai, aš jį paprieskoniavau iš ryto. Taigi, įtriname sūrį išspausta česnako skiltele, druska, pipirais, Provanso žolelių mišiniu, dedame maišelin ir į šaldytuvą. Aišku, pakaktų ir valandos kitos, ar netgi kepti iš karto, bet man patinka, kai skonis įsigėręs į visą sūrį.
  2. Papriką supjaustome juostelėmis, pievagrybius perpjauname per pusę, cukiniją - griežinėliais (~0,5 cm, aš supjausčiau ploniau, tai kai kurie padegė), česnako skiltelę (galima ir daugiau iš tikro) supjaustome stambiai, pomidorą - griežinėliais. Atrodo nieko nepamiršau.
  3. Sūrį dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, beriame supjaustytas daržoves, daržoves dar pabarstome druska, pipiriukais, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  4. Kepame iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. kol daržovės suminkštės, o sūris gražiai apskrus.
Skanaus!!!

P.S.  Ačiū, Gedui, kad priminė man šį jau pamištą vaikystės skanėstą, kurį dažnai kepdavo mano mama.

P.P.S. Pastaruoju metu, kai kepu šį sūrį, renkuosi jį labai didelį. Kad jis skaniai sukeptų kepu taip: suvynioju į foliją, dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. aplinkui išdėlioju pjaustytas morkas ir raudonąjį svogūną. Kepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet atvynioju foliją, beriu į skardą likusias daržoves ir kepu dar apie 20-30 minučių. Daržoves prieš kepdama visada beriu į maišelį, pilu aliejaus, balzaminio acto, druskos, pipirų, česnako granulių, provanso žolelių, gerai pakratau ir jau tada beriu ant skardos.

4 komentarai:

  1. O Dieve!!!!! šį irgi rašausi, dar taip išgyrei, viskas!!! kepsiu ir aš!!! :DDDDDDDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepk kepk, super daiktas :) MInkštas sūris toks, skanutėlis...mmm eičiau pati dabar pat kept, jei tik sūrio turėčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išsikepiau iš-si-ke-piau!!! labai labai labai skanu, keptą sūrį dievinu! bet namie niekad nebuvau kepusi, o va dabar štai, bet dingo nespėjus nė atsikvėpti :DDD gerai, kad niekam nedaviau valgyti, kol nepripaveikslavau :DDD greit pamatysite ir pas mane :))) ačiū ačiū ačiū už puikų kepto sūrio receptą!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiaugiuos džiaugiuos, kad patiko :) Ir džiaugiuos, kad išsikepei, prisiruošei, nes žinau, ką reiškia ilgas nebandytų receptų sąrašas :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...