2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Bananų duona



Pora bananų maldaute maldavo su jais ką nors padaryti. Blynų nesinorėjo. Šią bananų duoną kepiau jau pora kartų (o tai jau šį tą reiškia), norėjosi išbandyti ką nors naujo. Ir kaip tyčia Viktorija parekomendavo dar vieną bananų duonos receptą. Rezultatas - puikus! Kvapni, puri, drėgna. Šokoladas čia nuostabiai puikiai dera. Dar šilta, su stikline šalto pieno - neišpasakytas malonumas. Mano vaikėzas, dar neragavęs saldumynų ir jau nebevalgantis bananų (nežinau kodėl), mane, beskanaujančią dar šiltą duonelę, persekiojo tol, kol gavo iš lėkštės išgaudyti trupinius. Reikėjo pamatyti tą vaizdą, jau vien tai nemažas komplimentas :D Palyginti su ankstesne, mano kepta bananų duona, sunku, jos per daug skirtingos, abi vertos išbandyti!


Taigi, mums reikės:
70 g sviesto (naudojau kepinių margariną)
150 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
2 kaiušinių
žiupsnelio druskos
125 ml natūralaus jogurto (tiek neturėjau, trūkstamą kiekį papildžiau grietine)
2/3 AŠ sodos
330 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ cinamono
2 bananų
70 g šokolado

Paruošimas:
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Persijojame.
  2. Sodą sumaišome su jogurtu, kad ją nugesintų.
  3. Bananus sutriname šakute, šokoladą susmulkiname.
  4. Sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  5. Po vieną sumušame kiaušinius, plakant, kol nesimatys kiaušinio.
  6. Supilame jogurtą, išplakame.
  7. Supilame miltus ir gerai išmaišome.
  8. Sudedame bananus, šokolada - išmaišome.
  9. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Man kepė valandą, gal dėl to, kad bananai buvo milžiniški.

Skanaus!

Šaltinis: Gardumynai

6 komentarai:

  1. Smagu girdėti, kad patiko duonelė :) Ši yra mano mėgstamiausia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vis ruošiuosi, ruošiuosi ir neišbandau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skani duona, kvapni ir gardi. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o jums ačiū už priminimą :) Aš kaip tik specialiai nusipirkau per daug bananų, ketindama juos panaudoti kokiame nors kepinyje :) Gal net ir šiai duonai :)

      Panaikinti
  4. Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Stengiuosi viska daryti pagal receptus, bet vis gaunasi tas pats.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki! Man vienintelė mintis - patikrinti ar orkaitė teisingai kepa ir ar teisingai parenka temperatūrą. Manoji kartą buvo "išprotėjus" ir nesvarbu kokia temperatūra būdavo nustatyta, kepdavo ant maksimalios ir kepiniai pradėdavo degti dar iki galo neiškepę. Jei visus produktus dedate pagal receptus, ir jei ši problema vis pasikartoja, ieškočiau problemos orkaitėje.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...