Mūsų šeimos nauja meilė - antiena. Pats pačiausias ir šventiškiausias patiekalas - kepta anties krūtinėlė. Kepta antis jau tapo šv. Kalėdų tradicija.
Vieno PC reklaminiam leidiny nusižiūrėjau ne vieną naują antienos receptą. Vienas iš jų - anties šlaunelių. Vieno apsipirkimo metu nusipirkau šlaunelių galvodama, kad namie turiu visko ko reikia, bet grįžusi pamačiau, kad turiu tik ančių šlaunelių, tad antras pasirinkimas be jokios konkurencijos - antiena su raugintais kopūstais. Ir, aišku, neapsirikau! Fantastika! Nuostabu!
Taigi, mums reikės:
Kulšelėms:
4 ančių kulšelių
2 VŠ tirpinto sviesto (naudojau ghi)
4 česnako skiltelių, tarkuotų
1 AŠ džiovintų čiobrelių
1/2 VŠ druskos
1/2 AŠ malto imbiero
1/4 AŠ maltų gvazdikėlių (neturėjau, nedėjau)
1/2 AŠ tarkuoto muskato riešuto
1 AŠ maltų baltųjų pipirų (neturėjau, nedėjau)
2 lauro lapų (smulkiai sulaužyti)
Kopūstams:
1 didelio svogūno
2 česnako ksiltelių
500 g raugintų kopūstų
300 ml sultinio
2 lauro lapų
10 juodų pipirų žirnelių
žiupsnio kmynų (nenaudojau)
Paruošimas:
- Peržiūrime kulšeles, pašaliame visas plunksnas ir padaigus, nussausiname.
- Sumaišome kulšelėms skirtus priskonius su sviestu ir ištriname kulšeles. Paliekame marinuotis per naktį.
- Įkaitiname keptuvę (aš naudojau ketaus indą, kuriame ir ir troškinau) ant vidutinės kaitros. Dedame kulšeles odele žemyn ir kepame apie 3 minutes. Apverčiame ir kepame dar pora minučių. Išimame ir atidedame.
- Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepame svogūną ir česnaką.
- Kepimo inde sumaišome apkepintus svogūnus, kopūstus, , lauro lapelius, pipirų žirnelius, kmynus. Užpilame sultiniu. Ant viršaus sudėlijame anties kulšeles.Jų sultinys neturi apsemti.
- Kepimo indą sandariai uždengiame folija. Aš savo ketaus indą uždengiu kepimo popieriaus lapu, tada dengiu dangčiu.
- Kepame iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
- Po dviejų valandų temperarūrą pakeliame iki 180 laipsnių ir dar kepame 30 minučių.
- Indą nudengiame, kulšeles aplaistome susidariusiommis sultimis ir kepame dar 15 minučių, kol odelė skaniai apskrus.
- Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus!
Po šio patiekalo antienos taukų neliks, jie nuostabiai skaniai susigers į kpūstus, tačiau, jei kada kepsite anties krūtinėlę, surinkite taukus ir panaudokite juos kepdami bulves - dieviškas rezultatas!
Šaltinis: Mukatanas
Prieš 1 metus: Lazanijos sriuba
Prieš 2 metus: Moliūginė lazanija su grybais
Prieš 3 metus: Bulvių plokštainis
Prieš 4 metus: Grietininis pyragas su šokoladu ir cinamonu
Prieš 5 metus: Džiovintų vaisių ir uogų kompotas
Prieš 6 metus: Minkšti meduoliai (brandinama tešla)
Prieš 7 metus: Marokietiškai troškinta vištienaPrieš 8 metus: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietine
Prieš 9 metus: Porų, bulvių ir krapų sriuba
Prieš 10 metus: Vištienos, moliūgų, obuolių ir porų troškinys
Prieš 11 metų: Makaronų kriauklės su paukštiena
Prieš 12 metų: Avokado salotos su krevetėmis
Nice post thank you Jessica
AtsakytiPanaikinti