2019 m. kovo 3 d., sekmadienis

Vafliai



Skanūs, sotūs, lengvai užmaišomi (užduotis įveikiama net ir aštuonmečiui). Jei nekrausite iškeptų vaflių vienas ant kito, o dėsite ant grotelių, jie išlaikys traškumą ir nesuminkštės. Šią tešlą galima drąsiai naudoti kepant ir "čirvinius" blynus.



Taigi, mums reikės:
3 kiaušinių
4 VŠ cukraus, aš dėjau nubrauktus, tai saldumo per daug nebuvo, o kai kam ir trūko 
100 g sviesto
200 ml kefyro
250 g miltų
1 1/2 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir kartu su kefyru sumaišome su kiaušinių plakiniu.
  3. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Miltus pilame į plakinį ir gerai išmaišome. Tešla bus tirštoka.
  5. Kepame įkaitintoje vaflinėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...