2018 m. birželio 17 d., sekmadienis

Braškių šerbetas



Šerbetas, tai šaldytas desertas, kurį sudaro cukrus, vanduo ir vaisių tyrė ar sultys. Skamba elementariai ir banaliai, bet rezultatas fantastiškas! Šį šerbetą gaminu jau trečius metus iš eilės. Pirmą kartą suvalgėm nespėjus išsitraukti fotoaparato. 
Gamyba super elementariai paprasta, nei didelės išmonės, nei įgūdžių nereikia. O ko reikia - tai laiko ir kantrybės. Aš norėdama kuo glotnesnės tekstūros, beigi kuo greičiau pavaišinti kiemo vaikus, terliojausi su šiuo šerbetu visą pusdienį, vis ištraukdama pamaišymui. Bet rezultatas - superinis! Skonis gaivus, braškinis, lengvas - ko labiausiai ir reikia karštą vasaros dieną. Jei turite ledų aparatą, tiesiog privalote išbandyti - visą bjauriausią darbą už Jus juk padarys aparatas.




Taigi, mums reikės:
120 g cukraus
250 ml vandens
450 g trintų braškių
1/2 citrinos sulčių (būtinai! Citrina nepakartojamai paryškina ir papildo braškių skonį)

Paruošimas:
  1. Išsiverdame cukraus sirupą: cukrų ir vandenį pilame į nedidelį puodą ir karts nuo karto pamaišant, kaitiname kol cukrus ištirps. Paverdame apie 10 minučių, nugraibome susidariusias putas ir paliekame atvėsti.
  2. Atvėsusį cukraus sirupą gerai sumaišome su trintomis braškėmis ir citrinos sultimis.
  3. Perpilame į platesnį, pagreidautina metalinį (kad greičiau šaltų) indą, dedame į šaldiklį ir kas 30 min. pamaišome, kad ledų struktūra būtų glotnesnės, lygesnės, kreminės struktūros.
  4. Kai šerbetas sušals tiek, kad išmaišius masė bus jau gana tiršta ir pašalusi, perpilame į gilesnį indą ir išplakame su mikseriu.
  5. Vėl supilame į anksčiau naudotą indą ir šaldome 3 valandas ir tiekiame. Jei šaldysite ilgiau, jis sušals į ledo luitą, tad norint paraugauti, teks palaikyti kambario temperatūroje. O paprasčiausia - supilstyti į ledų formeles.
Skanaus!



Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." 2011 m. Nr. 7(26)





Prieš 5 metus: Grikiai su daržovėmis
Prieš 6 metus: Pyragas su ricotta sūriu, kumpiu ir cukinija
Prieš 7 metus: Braškiniai ledai
Prieš 8 metus: Naminis jogurtas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...