Namie net du šokoladinių kepinių gerbėjai. Tad šokoladiniai keksiukai buvo sutikti su entuziazmu - buvo lengvi, purūs.
Šiems keksiukams nuostabiai tiktų kremas, bet po ranka neturėjau nei grietinėlės, nei maskarponės.
Taigi, mums reikės (12 keksiukų):
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
130 g (200 ml) miltų
1 1/2 AŠ kepimo miltelių
200 g (200 ml) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
45 g (100 ml) kakavos
200 ml pieno
50 ml aliejaus
Paruošimas:
- Kiaušinius su druska plakame 5 minutes, kol jų tūris padidės 3 kartus.
- Kitame dubenyje sumaišome likusius produktus.
- Į plakinį supilame išplaktus kiaušinius ir dar kartą viską išplakame. Tešla bus skysta.
- Paskirstome tešlą keksiukų formelėse. Užpildome 2/3 formelės.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Ar keksiukai iškepę tikriname mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti sausas, neapsivėlęs žalia tešla.
Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Prieš 1 metus: Bulvienė su lašiša
Prieš 2 metus: Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu
Prieš 3 metus: Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
Prieš 4 metus: Spanguolių, medaus ir imbiero mišinys
Prieš 5 metus: Moliūginiai blyneliai
Prieš 6 metus: Moliūgo ir grybų troškinys su vištiena
Prieš 7 metus: Keksas su obuoliais
Prieš 6 metus: Moliūgo ir grybų troškinys su vištiena
Prieš 7 metus: Keksas su obuoliais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą