2017 m. spalio 2 d., pirmadienis

Kopūstų blynai su faršu


Nežinau, kaip pavadinti šio recepto rezultatą: ar tiksliau būtų blynai, ar kotletai, bet kaip ten bebūtų - buvo be galo skanu. Nuo vaikystės mėgstu kotletus su kopūstais, kuriuos mano mama vadina "Ubagų kotletais", tik ten mėsa su kopūstais, tuo tarpu čia - kopūstai su mėsa. Man skanu buvo tiek šilti, tiek atvėsę.




Taigi, mums reikės (apie 15 kotletukų-blynukų):
300 g kopūsto
100 g maltos kalakutienos ar vištienos 
1 kiaušinio
1-2 VŠ miltų (dėjau 1 VŠ krakmolo)
druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių

Paruošimas:
  1. Smulkiai supjaustome kopūstą, užpilame puse puodelio vandens ir troškiname, kol suminkštės. Atvėsiname, vandens perteklių nusunkiame.
  2. Sumaišome troškintus kopūstus su likusiais produktais.
  3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir šaukšto pagalba formuojame nedidelius blynelius. Aš kepiau keptuvę uždengusi dangčiu.
Skanaus!


Šaltinis: iškarpa iš žurnalo "Moters savaitgalis"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...