Kai prieš kurį laiką gavau iš Valio gavau visą krepšį dovanų, atrdau jų Alma gaikišką jogurtą, kurio dabar karts nuo karto vis nusiperku. Šį kartą dar vienas blynų receptas į mano blynų kolekciją.
Mes mėgstame storus purius blynus, tad šis - ne išimtis. Truputį buvo neramu ar šeimyna "užskaitys" šiuos blynus, mat pusė miltų - pilno grūdo. Bet niekas nieko nepastebėjo.
Blynai purūs, minkšti, tiesa - sausoki - prie jų būtinai reikės uogienės, jogurto ar kito mėgiamo priedo. Nuo pilno grūdo miltų tekstūra rupesnė ir man labai patiko. Originaliame recepte į tešlą dedamas tik vienas šaukštas cukraus. Žinodama savo šeimynos skonį - įdėjau keturis ir neapsirikau - per saldu nebuvo net ir valgant blynus su medumi.
Taigi, mums reikės (5-6 porcijoms):
Sausam mišiniui:
1 puodelio (145 g) pilno grūdo kvietinių miltų
1 puodelio (135 g) kvietinių miltų
1/2 AŠ druskos
1 VŠ (aš dėjau 4 VŠ) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
4 AŠ kepimo miltelių (aš dėjau 2 AŠ sodos ir 1 AŠ kepimo miltelių)
Šlapiam mišiniui:
1 1/2 puodelio pieno
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio graikiško jogurto (aš įverčiau visą 180 g indelį graikiško jogurto - apie 3/4 puodelio. Pavėluotai sugalvojau, kad reikėjo pamažinti pieno kiekį)
Paruošimas:
- Visus sauso mišinio produktus įsijojame ir sumaišome dubenyje, kuriame ir užmaišysime blynų tešlą.
- Šlapio mišinio produktus išplakame šakute ir supilame į sausą mišinį.
- Maišome kol nesimatys sausų miltų. Nepermaišome.
- Kepame ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje. Skaniausi blynai kepti ant ghee sviesto ar kokosų aliejaus.
- Tiekiame su medumi, klevų sirupu, jogurtu ar kuo tik širdis geidžia.
Skanaus!
Šaltinis: Just a taste
Prieš 1 metus: Trijų sluoksnių šokoladinis tortas
Prieš 2 metus: Naminė Nutella
Prieš 3 metus: Aguoninis tortas su baltojo šokolado pertepimu ir avietėmis
Prieš 4 metus: Aguonų vyniotinis
Šiandien pusryčiams pagaminau, superiniai!labai ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiMan vienas malonumas! :)
AtsakytiPanaikinti