Savaitgalį apžiūrėjau mamos darželyje augančius smidrus. Jau tuoj bus galima juos pjauti ir skanauti, tad dalinuosi viena iš idėjų, kur galima būtų skaniai panaudoti smidrus, kitų dar vadinamus šparagais.
Šią picą kepiau pernai, mums labai patiko. Dabar žiūrėdama į nuotaukas galvoju, kad sėkmingai ją būtų galima iškepti ir su sluoksniuota bemiele tešla. Būtų taip pat labai skanu ir dar paprasčiau - nereikėtų ruošti mielinės tešlos. Aš, beja, beveik visada tešlą picai ruošiu iš vakaro - užsiminkau ir dedu lėtam šaltam kildinimui į šaldytuvą. Kitą vakarą tereikia tešlą iškočioti, apdėlioti ir, iškepus, suvalgyti :)
Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
pusės porcijos mielinės picos tešlos. Receptas čia>>.
Įdarui:
apie 300 g smidrų
2 VŠ grietinės
3 kiaušinių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 VŠ tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugo sūrį)
100 g rūkytos šoninės
druskos, pipirų (druskos siūlau dėti minimaliai)
Paruošimas:
- Pakilusią tešlą iškočiojame į apskritimą, suformuojame kraštelius.
- Ant pagrindo išdėliojame šparagus (aš dėliojau žalius, Renata originaliame recepte juos siūlo 5 minutes apvirti) ir šoninę.
- Kiaušinius išplakame su grietine, fermentiniu sūriu, druska, pipirais ir užpilame ant picos.
- Viršų pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu, kad susidarytų skani plutelė.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Orkaitės kepa skirtingai, tad siūlau stebėti.
Skanaus!
Šaltinis: Sezoninė virtuvė
Prieš 1 metus: Varškės pyragas su slyvomis
Prieš 2 metus: Mielinis pyragas su cinamonu
Prieš 3 metus: Čenakai
Prieš 4 metus: Kakavinis bananų glotnutis
Prieš 5 metus: Bulvių ir faršo apkepas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą