Sekmadieniais mes visada pusryčiams valgome blynus (šeštadieniais - pirato akį). Ir kažkada sau teko pripažinti liūdną tiesą, jog repertuaras kartojasi: dažniausiai tai būna vokiškas blynas (dutch baby), kurį mes vadiname "blynas kaip skrybėlė", dar kartais būna varškės blynai, ir rečiausiai, kažkada buvę patys pačiausi - pūsti blynai su kefyru. Aptingau?
Todėl artėjant Užgavėnėms pajaučiau poreikį išbandyti naują receptą. Kaip tik, išvakarėse, vaikas užsisakė "čirvinių" blynų, tad paieškos laukas iš karto susiaurėjo. Bet vis tiek norėjosi kažko...kitokio... Pasirinkau patį pirmą google paieškos "chocolate waffles" rezultatą.
Vafliai labai šokoladiniai. Ne per saldūs. Nuostabiai tinka su aviečių uogiene ir natūraliu jogurtu. Aš priblokšta nebuvau, bet mano šeimynai labai patiko. Pagal originalų receptą į tešlą reikėjo dėti ne mažiau 70 proc. kakavos juodojo šokolado, bet aš, pažinodama savo valgytojus, jį pakeičiau šokoladiniu Kalėdų seneliu, kuris papildomai pasaldino blynus.
Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
Sausam mišiniui:
150 g (1 puodelio) miltų
1/4 puodelio nesaldintos kakavos
40 g (1/8 puodelio) rudojo cukraus
1/2 AŠ sodos
1 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
1/2 AŠ druskos
Šlapiam mišiniui:
2 trynių
1 puodelio pasukų, kefyro (aš naudojau natūralų jogurtą)
1/4 alyvuogių aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
3 baltymų
180 ml smulkinto karčiojo šokolado (aš keičiau trupintu pieniško šokolado Kalėdų seniu)
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Miltus įsijojame į dubenį. Ten pat suberiame visus sasuso mišinio produktus ir išmaišome.
- Miltuose padarome duobutę ir į ją supilame visus šlapio mišinio produktus.
- Šakute paplakame visus šlapius produktus ir po truputį užgriebiant miltus, užmaišome tešlą.
- Baltymus mikserio pagalba išplakame iki minkštų putų. Dalimis įmaišome į tešlą.
- Įmaišome šokoladą.
- Kepame įkaitintoje vaflinėje.
Šaltinis: Bon Apetit
P.S. O man taip norisi, kad žiema dar sugrįžtų.....
Prieš 1 metus: Cukinijų ir bulvių blynai
Prieš 2 metus: Sluoksniuotos tešlos baklažanų ir pomidorų pyragas su varške
Prieš 3 metus: Lašišos didkepsniai ant obuolių
Prieš 4 metus: Moliūgų blyneliai
Prieš 5 metus: Naminis lydytas varškės sūrelis
Aš taip pat dažniausiai savaitgaliais, o ypač sekmadieniais, blynus kepu. Čirvinius dažniausiai. Bet kažkaip neįsivaizduoju šokoladinių vaflių ant pusryčių stalo, galbūt, kad šokoladas man tik su desertais asocijuojasi. Nežinau. Tai aš planą chuliganą sugalvojau, kad šiuos vaflius vietoj įprastinio pyrago iškepsiu, dar karštus su ledais, uogomis ar kokia karamele ragausiu. Jaučiu, gerai turėtų būti, bo labai jau skaniai atrodo. :)
AtsakytiPanaikintiTiesą sakant, paragavusi pirmą iškeptą blyną, ėjau tartis, ką valgom pusryčiams, nes čia tai desertas :D na, bet mano vyrams šie vafliai visai nepasirodė saldūs ir jie "užskaitė" juos kaip pusryčius :) o aš paslapčia sugraužiau vakarykščios picos likutį :D
Panaikinti