Šis patiekalas puikiai tinka tada, kai nesinori ilgai gaminti, šaldytuvo turinys nepasižymi įvairove ir norisi pasimėgauti paprastu, bet skaniu patiekalu - tereikia vos kelių, virtuvėje dažniausiai randamų, produktų: makaronų (pastos), kiaušinių, kietojo sūrio ir šoninės.
Esu mačiusi ne vieną šio recepto variaciją: su grietinėle, naudojant tik kiaušinių trynius (dažniausiai), papildant produktų sąrašą česnaku, svogūnais, cukinija ir pan. Dažniausiai naudojami makaronai - spaghetti, bet aš savo virtuvės stalčiuje radau tik farfalle (kaspinėlius). Vis tiek buvo puiku! O jei trūksta argumentų, tai pasakysiu, kaip šį patiekalą įvertino mano vyriškis: "Jau neatsimenu, kada paskutinį kartą valgiau tokius skanius makaronus". Genialumas slypi paprastume!
Taigi, mums reikės (1 porcijai):
makaronų, tiek kiek suvalgysite
poros riekelių rūkytos šoninės
nedidelio svogūno
1-1,5 VŠ tarkuoto Džiugo sūrio
1 kiaušinio
drusko, pipirų
Paruošimas:
- Makaronus išverdame al dente.
- Keptuvėje pakepiname smulkintą šoninę, kad išsiskirtų riebalai ir tada suberiame smulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.
- Nupilame nuo makaronų vandenį. Šiek tiek krakmolingo vandenio, kuriame virė makaronai nupilame į puodelį, jei matysime, kad makaronai per sausi. Kartą mano naudota šoninė buvo labai liesa ir riebalų beveik neišleido, o ir makaronų išviriau daugokai, tai patiekalas buvo sausokas mano skoniui.
- Makaronus beriame į keptuvę ir išmaišome, kad makaronai sugertų šoninės riebaliukus.
- Padažui kiaušinį su Džiugo sūriu išplakame, pagardiname pipirais.
- Keptuvę su makaronais nuimame nuo ugnies ir užpilame padažą. Gerai maišome, kad kiaušinis nepavirstų omletu, o taptų kreminiu padažu.
- Perkeliame rezultatą į lėkštę. Prieš patiekiant galima dar pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
pilvas burzgia! :)
AtsakytiPanaikinti:) man irgi burgztų tokiu metu naršant maisto tinklaraščius :)
Panaikintimakaronai yra geris; ypac su sonine ir kiausininiu padazu; labai labai skanu!
AtsakytiPanaikinti