...įdėjus sviesto, padažo negalima užvirti, nes tai pablogins padažo skonį ir aromatą.
...virimo metu sultinyje pranykusi puta vėl pakils, jei į sultinį įpilsite truputį šalto vandens.
...norėdami išvirti skanią žuvį, neleiskite pernelyg stipriai virti skysčiui, kuriame ją verdate. Verdama ant didelės ugnies žuvis sukietėja, o sultinys pasidaro drumzlinas.
...kalafiorų spalva išliks nepakitusi, jei į verdamą vandenį įbersite šaukštelį cukraus.
...Virtuose burokėliuose išliks žymiai daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
...daržovių salotas pirmiausia reikia pasūdyti ir tik tada užpilti aliejumi - druska aliejuje netirpsta.
...prieš ruošiant patiekalą, molinius indelius pamirkykite 15 minučių šaltame vandenyje. Indo poros sugers drėgmę, o patiekalą paruošite sultingesnį.
...ruošdami daržovių padažus, pirma išvirkite daržoves ir tik virimo pabaigoje suberkite prieskonius - padažas bus skanesnis ir aromatingesnis.
...vėžius, krabus, midijas ir krevetes reikia berti tik į pasūdytą verdantį vandenį.
...išvirti ryžiai bus dar baltesni, jei į verdamą vandenį įpilsite truputį acto.
...aliejuje keptos bulvės bus skanesnės, jei jas sūdysite tikkepimo pabaigoje.
...perpjautos svogūnų galvutės ilgiau išsilakys, jei pjūvių vietas sutepsite riebalais. O svogūnus pjūviu žemyn sudėjus ant druskos - jie taip greit nesudžius.
Atsiprašau, kad nusikeiksiu, bet bliamba kokia aš žioplė :D labai labai neteisingai darau padažus su sviestu, man pastoviai jis užverda. Paskui skundžiuosi, kodėl mano padažai su sviestu tokie nekokie gavosi. Ačiū, įdomių ir naudingų faktų radau :)
AtsakytiPanaikintiNei žioplė nei ką, aš irgi šito nežinojau :) Nusipirkau sieninį kulinarinį kalendorių, tai pasidalinsiu išmintimi karts nuo karto :)
Panaikinti