Tiesą sakant, kai viriau šią sriubą, net negalvojau apie jos publikavimą čia, bet kai ją valgė visa šeima, labai savimi didžiavausi, kad aš ją išviriau, todėl negaliu neužsirašyti recepto. Sriuba labai gardi, lengva, mėsos kukuliukai labai minkšti. Kadangi iš anksto neplanavau jos dokumentavimo, tai ir produktų kiekiai labai apytiksliai. Svarbu idėja.
Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
2-3 geros saujos maltos mėsos, aš naudojau kiaulieną
saujelės džiūvėsėlių
~2 VŠ grietinėlės
druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių
Sriubai:
2-3 gerų saujų smulkinto šviežio kopūsto
1 morkos
1 bulvės
1,5 saliero stiebo
2-3 saujų šaldytų šviežių žirnelių
~10 cm poro
sultinio kubelio
druskos, lauro lapo, keli rozmarino kuokšteliai
Paruošimas:
- Kukuliams skirtus produktus suminkome į vientisą masę.
- Formuojame nedidelius kukuliukus ir dedame į puodą su vandeniu. Įdedame lauro lapą.
- Puodą užviriname ir verdame ant labai nedidelės ugnies, susidariusias putas nugraibome.
- Įdedame sultinio kubelį.
- Beriame susmulkintą kopūstą ir smulkiai pjaustytas morkas. Verdame kol apminkštės (~15 min.).
- Paragaujame ar netrūksta druskos, jei reikia įdedame.
- Beriame nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir šaldytus žirnelius.
- Smulkiai supjaustome porus ir saliero stiebą ir beriame į puodą.
- Verdame kol bulvės bus minkštos.
- Patiekiant galima pagardinti grietine.
Kokia skani man si sriuba atrodo. rytoj pietums planuoju virti. :)
AtsakytiPanaikintiJi ir buvo labai skani! :) Linkiu skanių pietų! :)
Panaikinti