-Gal norėtum ko nors užkąsti?
-mmm...jei būtų bandelių, su pienu suvalgyčiau...
Tiek man ir tereikėjo. Iš karto pasileidau virtuvėn. Greitas ir paprastas receptas, kurio rezultatas - nuostabios baronkos (atsiprašau lituanistų - riestainiai). Su pienu - tikras gėris. Tiesa, aš laaabai skubėjau jas formuoti, taigi valgėm daugiau bandeles, nei baronkas (viena gavosi su skyle - palikau specialiai fotosesijai:), bet skoniui tai jokios įtakos nepadarė. Kepsiu tikrai ne kartą.
Taigi mums reikės:
240 ml šilto vandens
30 g šlapių mielių
1 AŠ druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
4 VŠ cukraus
35 g kepinių margarino
770 g miltų (visų nesunaudojau, 3-4 VŠ liko)
1 VŠ aguonų (dėsiu kitą kartą)
Procesas:
- Mieles, cukrų, druską beriame į vandenį ir išmaišome. Paliekame 10-15 minučių kol suputos mielės.
- Supilame tirpintą atvėsintą margariną, vanilinį cukrų. Išmaišome.
- Maišant, po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų.
- Dedame tešlą 15 minučių į šaldytuvą.
- Formuojame virvelę, pjaustome ir darome baronkytes.
- Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos. Aš kepiau apie 19 minučių, nes baronkos gavosi storos ir bijojau, kad viduje bus žalios, taigi viršus paskrudo kiek per daug.
Šaltinis: AJ receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą