2024 m. sausio 28 d., sekmadienis

Sourdough blynai

 




Skanūs iki negaliu. Per naktį su raugu pasifermentavusi tešla rezultate duoda tokio švelnumo, minkštumo blynus, kad valgiau ir negalėjau patikėti. Mano vyrukai šiuos blynus taip pat labai pamėgę: sūnui skaniausi vafliai, mums - blynai kepti keptuvėje.
Pradėjusi kepti sourdough duoną, neišvengiamai susidūriau su raugo dalies (po pamaitinimo) išmetimo problema. Mėtyti maistą man nepriimtina, tad natūraliai pradėjau ieškoti būtų to nedaryti. Blynai pasirodė pats greičiausias ir paprasčiausias būdas. Skaičiau du receptus: King Arthur baking ir the clever carrot. Kepiau pagal kingarthur receptą, tik iš antrojo pasiėmiau faktą, kad jokio skirtumo ar tai aktyvus raugas ar raugo likutis. Taip pat, kad naudojamas pienas, o ne pasukos, kurių neturėjau. Antrą kartą kepdama, nusižiūrėjau mažesnį pieno su miltais santykį, nes pasirodė skystoka tešla. Ir... turime naujus mėgiamiausius pusryčius!


Taigi, mums reikės (5 valgytojams):
Vakare:
1 puodelio raugo (aš tešlą maišau vakare, raugas būna pamaitintas ryte)
1 1/2 puodelio pieno
2 puodelių miltų
3 VŠ cukraus (originale 2 VŠ)

Kitą rytą:
2 kiaušinių
2 VŠ ghee sviesto (originale 1/4 puodelio aliejaus arba 60 g tirpinto sviesto)
1/2 AŠ druskos
1 AŠ sodos

Paruošimas:
  1. Raugą sumaišome su pienu, įmaišome miltus. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame nakčiai kambario temperatūroje.
  2. Ryte išplakame kiaušinius su likusiais rytiniais ingredientais ir įmaišome į tešlą. Paliekame 5 min.
  3. Kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu ghee sviesto arba vaflinėje. 
Skanaus!

P.S. Dar išbandžiau ir tokias proporcijas: 1 puodelis pieno, 1,5 puodelio miltų, 1 kiaušinis. Irgi puikiai!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...