2021 m. sausio 23 d., šeštadienis

Protingi pyragaičiai - stebuklingas pyragas

 


Šis pyragas prieš keletą metų buvo populiarus ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio maisto tinklaraščiuose.  Ir skonių jis gali buvo pačių įvairiausių: šokoladinisapelsininiskalėdiniskavos skonio. Per tą populiarumo bumą išsisaugojau 20 įvairiausių šio pyrago receptų, bet kai vieną sekmadienį sugalvojau, kad laikas jį išsikepti, įvedžiau į google "magic cake" ir pasirinkau patį pirmą parodytą įrašą...
Jei kas negirdėjote apie šį pyragą ir jo stebuklus, tai trumpai tariant, visas fokusas yra toks, kad paruošus vieną tešlą iškepa trijų sluoksnių pyragas: pirmasis - biskvitinis, antrasis - plikyto kremo, trečiasis - hmm, net nežinau kaip įvardinti.
Tik paragavus tik atvėsusio, iš karto pagalvojau, kad skonis kažkur "girdėtas". Šiek tiek priminė saldų omletą, šiek tiek "blyną kaip kepurę". Apie pastarąjį tai pat prasitarė ir pyrago paragavęs sūnus. Pabuvęs šaldytuve pyragas buvo labiau pyragiškesnis ir, bent jau man, kiek priminė supaprastintą creme brulee skonį. Galiausiai atmintyje atkapsčiau dar 2011 metais keptą apelsininį pudingą, kuris, neabejotinai yra kažkas panašaus. Aš dėl savęs gal ir nebekepčiau daugiau, bet sūnui patiko be galo be krašto - gyrė kiekvieną kartą valgydamas. 



Taigi, mums reikės (15x25 cm pyragui):
4 kaiušinių, kambario temperatūros, tryniai atskirti nuo baltymų
150 g (3/4 puodelio) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
115 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
100 g (3/4 puodelio) miltų
2 puodelių pieno, kambario temperatūros

Paruošimas:

  1. Baltymus išplakame iki tvirtų putų ir kol kas atidedame į šalį.
  2. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska iki purumo.
  3. Pilame tirpintą sviestą ir plakame dar 1-2 minutes.
  4. Įsijojame miltus ir išplakame.
  5. Po truputį pilame pieną ir išplakame. Šiame etape aš padėjau mikserį, kuris taškė tešlą į visas puses, į šoną ir ėmiausi plakimo šluotelės.
  6. Galiausiai įmaišome baltymus. Tešla bus labai skysta.
  7. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  8. Kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-70 minučių, kol pyrago paviršius taps skaniai auksinės spalvos. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės specifikos. Aš saviškį traukiau po ~50 minučių. Nuo kepimo laiko taip pat priklauso ir sluoksniavimasis. Ilgiau kepant vidurinis - kreminis- sluoksnis bus plonesnis. 
  9. Pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir tiekiame.

Skanaus!



Šaltinis: Jo cooks



Prieš 1 metus: Varškės keksas
Prieš 3 metus: Bandelės su dešrele
Prieš 4 metus: Tortas "Napoleonas"
Prieš 10 metų: Keksas su kriaušėmis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...