2017 m. sausio 29 d., sekmadienis

Kaiserschmarrrn


Imperatoriškąjį blyną/netvarką - Kaiserschmarrn, kepu jau antrą kartą. Pirmasis kartas buvo labai vykęs ir užskaitytas. Vieną savaitę pusryčius valgėme tryse - aš, mažasis ir skarlatina, tad norėjosi pasilepinti ir tuo pačiu išbandyti ką nors naujo. Nors pirmasis blynas buvo tikrai geras, pagooglinusi radau kiek kitas proporcijas naujam eksperimentui.
Tradiciškai viena šio blyno pusė apkepama keptuvėje ant viryklės, o apvertus blyną keptuvė kišama orkaitėn. Iškepęs blynas suplėšomas dviejų šakučių (tradiciškai tam būtinai turi būti naudojamos dvi šakutės) pagalba į nedidelius gabalėlius, ir pabarsčius trupučiu cukraus bei įdėjus į keptuvę dar truputį sviesto, skanieji kąsneliai ant viryklės karamelizuojami ir apskrudinami. Dar kitur radau, kad pabarsčius cukrumi ir sviesto drožlėmis, suplėšytas blynas kišamas atgal  į orkaitę su grilio funkcija, kol apskrus. Šį kartą orkaitės dėl 10 minučių nejungiau ir viską atlikau ant viryklės.
Rezultatas - purus, minkštas storas blynas, labai panašus į saldų skanų omletą.


Taigi, mums reikės (vienai porcijai):
1 VŠ (15 g) razinų
1/2 VŠ romo
2 kiaušinių, baltymas atskirtas nuo trynio
125 ml pieno
4 VŠ su nedideliu kaupu (60 g) miltų
1/2 AŠ vanilinio cukraus
25 g sviesto, naudojau 1/2 VŠ ghee
1 1/2 VŠ (25 g) cukraus (aš įdėjau tik 1, - užteko)
žiupsnio druskos

Užbaigimui:
1/2 VŠ cukraus
1/2 VŠ sviesto

cukraus pudros pateikimui

Paruošimas:
  1. Razinas užpilame romu, ir paliekame 15 minučių išbrinkti, kol pasiruošime tešlą.
  2. Baltymus kartu su druska ir cukrumi išplakame iki standžių putų: iš pradžių paplakame baltymus, kol susiformuos putos, o tuomet beriame druską ir po šaukštą - cukrų.
  3. Išplakame trynius, pieną, miltus ir vanilini cukrų. 
  4. Į išplaktą tešlą atsargiai įmaišome baltymus.
  5. Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame pasiruoštą tešlą. Jei kepsite blyną kaip aš - keptuvėje, uždenkite dangčiu.
  6. Po kelių minučių kepimo ant viršaus pabarstome razinas. 
  7. Kepame, kol blyno apačia parus.
  8. Apverčiame blyną ir apkepame ir antrąją pusę (arba dedame keptuvę (jei ji tam pritaikyta) į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 6-10 minučių, kol blynas gražiai parus,) 
  9. Iškepusį blyną dviejų šakučių pagalba suplėšome nedideliais gabalėliais.
  10. Gautus gabalėlius pabarstome cukrumi, į kepuvę įdedame truputį sviesto ir viską karamelizuojame.
  11. Tiekiame apibarsčius cukraus pudra.
Skanaus!

Šaltiniai: Austria ir from Austria







Prieš 3 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 5 metus: Greita pica
Prieš 6 metus: Varškės pynė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...