2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Šokoladinė panna cotta


Seniai nusižiūrėtas desertas. Kai pasigaminau ir tuo pačiu pirmą kartą paragavau pirmąją panna cottą, kuri buvo be galo be krašto skani, pasiieškojau daugiau receptų ir pasidėjau ateičiai. Skanus desertas. Labai greitai ir labai lengvai pagaminamas. Man labai patiko kakvinė dalis. Baltąjai daliai man trūko šiek tiek skonio. 

Taigi, mums reikės:
400 ml riebios grietinėlės (36% riebumo)
400 ml pieno 2,5-3,2% riebumo
135 g cukraus
30 g (2 VŠ) želatinos
60 ml vandens
2/3 AŠ kakavos
1 AŠ vanilinio cukraus
100 g juodojo šokolado

Paruošimas:
  1. Užmerkiame želatiną vandenyje, kad išbrinktų.
  2. 200 ml grietinėlės su puse kiekio vanilinio cukraus ir 200 ml pieno su puse kiekio cukraus ir visa kakava užkaičiame atskiruose puoduose ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant kaitiname kol beveik užvirs, bet neužviriname.
  3. Į pieną supilame pusę želatinos ir maišome kol ištirps.
  4. Sumaišome pieną su grietinėle ir išpilstome į indelius. Kai atvės, dedame kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Sutarkuojame 50 g šokolado ir užberiame ant viršaus. Beriame tiek, kad užpylus viršutinį sluoksnį, matytųsi šokolado ruoželis.
  6. Likusius 200 ml grietinėlės su puse kiekio vanilinio cukraus ir 200 ml pieno su puse kiekio cukraus užkaičiame atskiruose puoduose ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant kaitiname kol beveik užvirs, bet neužviriname.
  7. Į pieną supilame pusę želatinos ir maišome kol ištirps.
  8. Sumaišome pieną su grietinėle. Atvėsiname.
  9. Atsargiai šaukštu pilame į indelius ant šokolado sluoksnio. Stengiamės, kad šokoladas nepakiltų į viršų. Manasis šokoladas, zoraza, beveik visas pakilo viršun.
  10. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
  11. Sutarkuojame likusį šokoladą ir pabarstome ant viršaus.
Skanaus!



Šaltinis: AJ receptai

2 komentarai:

  1. Vilma, taip GERAI atrodo Tavoji panna cota :)
    Pavaišintum - suvalgyčiau porciją ir antros neatsisakyčiau ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už gerą žodį ;) Man tai nuotraukos pobaisės. ... Jau tas darganotas tamsus metų laikas... nors sako, blogam šokėjui, ir ... trukdo :D O pavaišinčiau mielai, bet deja, parūko ji net nepastebėjom, kaip dingo :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...