Nežinau, kaip pavadinti šio recepto rezultatą: ar tiksliau būtų blynai, ar kotletai, bet kaip ten bebūtų - buvo be galo skanu. Nuo vaikystės mėgstu kotletus su kopūstais, kuriuos mano mama vadina "Ubagų kotletais", tik ten mėsa su kopūstais, tuo tarpu čia - kopūstai su mėsa. Man skanu buvo tiek šilti, tiek atvėsę.
Taigi, mums reikės (apie 15 kotletukų-blynukų):
300 g kopūsto
100 g maltos kalakutienos ar vištienos
1 kiaušinio
1-2 VŠ miltų (dėjau 1 VŠ krakmolo)
druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustome kopūstą, užpilame puse puodelio vandens ir troškiname, kol suminkštės. Atvėsiname, vandens perteklių nusunkiame.
- Sumaišome troškintus kopūstus su likusiais produktais.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir šaukšto pagalba formuojame nedidelius blynelius. Aš kepiau keptuvę uždengusi dangčiu.
Šaltinis: iškarpa iš žurnalo "Moters savaitgalis"
Prieš 1 metus: Karamelinis obuolių ir bananų pyragas
Prieš 2 metus: Vyšninių pomidorų ir Parmos kumpio tarta
Prieš 3 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 4 metus: Varškės keksas su kriaušėmis
Prieš 5 metus: Porų ir pievagrybių pyragas su šonine
Prieš 6 metus: Čirviniai blynai
Prieš 7 metus: Traškus riešutų ir obuolių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą