2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai


Nežinau ar iš tinginystės, ar dėl kitų priežasčių, bet kuo toliau, tuo labiau ieškau kuo paprastesnių receptų ar maisto ruošimo būdų. Kartais taip nusipaprastinu,kad nebelieka ką parodyti čia.
Su šiuo receptu tas pats. Čia adaptacija kažkada keptų vištienos juostelių, kurios pasirodo naujame amplua - vištienos kepsneliai.
Šiuos kepsnelius galima kepti ir keptuvėje, bet tinginystę stovėti prie jos, pridengiau šūkiais apie sveikesnį, ne riebaluose keptą, maistą - dalį darbo palikau orkaitei.
Kepsneliai superiniai - minkšti ir tirpstantys burnoje. Nors man pasirodė, kad lengvai juos perkepiau, vis tiek jie buvo minkštutėliai.




Taigi, mums reikės (~4-5 valgytojams):
1,5 vištos krūtinėlės puselių
1 puodelio natūralaus jogurto (aš būdama suvalkietė, įpyliau gal pusę puodelio, kitą pusę puodelio pyliau pieno)

Paniravimui (aš viską dėjau iš "akies"):
~ 1 puodelio džiūvėsėlių
~0,5 puodelio smulkiai tarkuoto Džiugo sūrio
~1 AŠ druskos
~1 AŠ džiovintų česnako granulių
~1 AŠ džiovintų provanso žolelių 

Paruošimas:
  1. Vištos krūtinėlę supjaustome mažesniais kepsneliais, Aš nupjoviau plonesnę dalį, o storąją perpjoviau išilgai per pusę. Taip iš vienos krūtinėlės gavosi 3 kepsneliai.
  2. Jogurtą (ir pieną, jei taip pat esate suvalkiečiai) pilame į dubenį, į jį sudedame krūtinėlę ir paliekame pusvalandžiui arba per naktį (aš užpyliau ryte, kepiau vakare).
  3. Visus paniravimui skirtus produktus sumaišome lėkštėje, traukiame iš jogurto mėsos gabalėlius, nuvarviname, apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
  4. Aš kartu su kepsneliais kepiau ir bulves, supjaustytas skiltelėmis: bulves supjaustome, pagardiname druska, džiovinto česnako granulėmis, provanso žolelėmis. Apšlakstome aliejumi, išmaišome, kad tolygiai pasidengtų.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Aš orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių, įdėjau skardą su mėsa ir bulvėmis ir pakeičiau kepimo režimą į kepimą su garais (180 laipsnių) ir kepiau 25 minutes. Kitą kartą mėsą tkrinčiau po 20 minučių.
  6. Valgėme su brokolių ir džiovintų spanguolių salotomis. Labai skani vakarienė!!!
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Iškilo toks klausimas, ar vištiena marinuojama tik jogurte, o prieskoniuose voliojama jau ištraukta iš jogurto prieš kepant? Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip - marinuojate tiesiog jogurte, o prieskonius įmaišote į džiūvėsėlius.

      Panaikinti
  2. Retai aš komentuoju, bet šį kart jau neišvengiamai reikia. Šis receptas nuostabus (kaip ir (ne) paprasto uobolių pyrago), mėsa marinavos vos 20 min. rezultatas - puikus. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą! Visi komentarai laukiami, bet tokie kaip Jūsų - paglosto širdį :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...