2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Imbierinė arbata su citrina ir medumi


Dabar, kai aplink siaučia gripas, ši arbata sustiprins imunitetą, apsaugos nuo bakterijų, nuramins uždegimą ir skausmą. Buvau nustebusi, kai perskaičiau, kad imbieras gelbėja ne tik peršalus, tačiau taip pat naudojamas esant virškinimo sutrikimams, reguliuoja cukraus lygį kraujyje, veikia tonizuojančiai (tad gali pakeisti eilinį kavos puodelį), mažina stresą, greitina medžiagų apykaitą ir t.t. ir pan. Be visų naudų, ši arbata man labai skani. Ir labai nustebau atradusi, jog  imbierinė arbata ruošiama verdant supjaustytą ar tarkuotą imbiero šaknį 10-15 minučių. Žinoma, imbierą galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu ir uždengus palaikyti 5-10 minučių, tačiau visas skonis atsikleidžia jį pavirus ilgiau. 
Kaip ir viskam, imbierui bei jo arbatai galioja taisyklė - viskas sveikas, kas su saiku. Tad labai piktnaudžiauti šia arbata nereikėtų - užteks 2-3 puodelių per dieną. Padauginus šios arbatos gali sudirgti skrandis, imbieras pasižymi vidurius laisvinančiomis savybėmis, atsargiai vartoti imbierą turėtų ir besilaukiančios moterys.  


Taigi, mums reikės (2 puodeliams arbatos):
2-3 cm imbiero šaknies
2 puodelių vandens
citrinos ir medaus pagal skonį
arbatą taip pat galima pagardinti mėta, cinamonu ar kitais mėgstamais skoniais

Paruošimas:
  1. Imbiero šaknį nuplauname (lupti nebūtina) ir sutarkuojame arba plonai supjaustome. 
  2. Pilame į nedidelį prikaistuvį vandenį, beriame imbierą, užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame 10-15 minučių. 
  3. Arbatą perkošiame, išpilstome į puodelius. Kai truputį atvėsta - pagardiname cintrina ir medumi. 
  4. Šį gėrimą skanu gerti tiek karštą, tiek šaltą.

Į sveikatą!







Prieš 3 metus: Citrininis obuolių pyragas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...