2021 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

Focaccia su karamelizuotais svogūnais, kriaušėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu


Ši fokačia buvo tikra šventė gomuriui. Tokia gera, kad kepiau jau ne kartą. Kriaušės, mėlynasis pelėsinis sūris yra tobula kombinacija. Jei tik mėgstate pelėsinį sūrį, būtinai bandykite!


Taigi, mums reikės (22x33 cm kepimo formai):
Tešlai:
1 puodelio kambario temperatūros vandens
1 AŠ druskos
1/2 AŠ medaus
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
300 g (2 1/2 puodelio) miltų, naudojau 550 D tipo
1 AŠ sausų mielių (pgl receptą 7 g, bet tikrai tiek nereikia)

Užbaigimui:
2 didelių svogūnų
1 AŠ rudojo cukraus
1 kriaušės
1/2 puodelio į trupinius susmulkinto mėlynojo pelėsio sūrio
3-4 VŠ alyvuogių aliejaus

Paruošimas (aš tešlą ruošiau duonkepėje):
  1. Dubenyje sumaišome vandenį, medų ir mieles bei paliekame mieles aktyvuotis 5 minutėms.
  2. Įsijojame miltus, lengvai išmaišome; įpilame aliejų ir vėl išmaišome. Pagal tešlos skystumą aš maišymu ir apsiribočiau.
  3. Tešlą dar apglostome aliejuotomis rankomis ir paliekame pakilti 1 valandai kambario temperatūroje arba šaldytuve nuo 8 iki 24 val.
  4. Kol tešla kyla, pasiruošiame įdarą. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais ir pakepiname su šaukštu aliejaus ant vidutinės kaitros 10 minučių kol suminkštės. Užberiame cukraus, išmaišome, uždengiame ir vis pamaišant pakepiname dar 10 minučių, kol gražiai parus.
  5. Įpilame į kepimo formą šiek tiek aliejaus, supilame tešlą ir aliejuotomis rankomis paskirstome po kepimo formą. Paliekame pakilti. Jei kildinome šiltai, užteks 20 min., jei šaltai - galima palikti ir valandai.
  6. Ant pakilusios tešlos išdėliojame labai plonai pjaustytas kriaušes (geriausia tai daryti mandolina, tik saugokite pirštus), ant viršaus tolygiai paskirstome karamelizuotus svogūnus, pabarstome trupintą pelėsinį sūrį.
  7. Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėj 20 minučių, kol skaniai paruduos.
Skanaus!


Šaltinis: food&wine




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...