Šiuos gražuolius kepiau pernai vasarą. Mane tą vasarą buvo apėmusi suktinukų manija - beja, pelnytai, jie tikrai buvo labai skanūs ir lengvai paruošimi. Su labai nedaug pastangų galima susiruošti prašmatnią vakarienę. Man citrinos nata šiuose suktinukuose labai skaniai skambėjo.
Taigi, mums reikės:
1 vištos krūtinėlės
vytinto kumpio (manau, kad puikiai tiktų ir liesesnė šoninė)
mozzarellos sūrio
mėlynojo svogūno
1/2 puodelio džiūvėsėlių
1/4 puodelio tarkuoto Džiugo sūrio
1 citrinos sulčių
1 VŠ alyvuogių aliejaus
maltų pipirų, druskos
Paruošimas:
- Džiūvėsėlius sumaišome su tarkuotu Džiugo sūriu.
- Aliejų sumaišome su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Originaliame recepte druskos nebuvo, aš vos vos druskos įdėjau, bet man suktinukuose jos norėjosi šiek tiek daugiau.
- Vištos krūtinėlę supjaustome išilgai į 3 kepsnelius ir merkiame į pasiruoštą marinatą. Teoriškai užtenka tik pamerkti, bet jei turite laiko, galima palaikyti pora minučių.
- Ištrauktus iš marinato krūtinėlių kepsnelius apvoliojame džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
- Ant storesniojo kepsnelio galo dedame pusę vytinto kumpio juostelės. skiltelę mozzarella sūrio bei pusę griežinėlio mėlynojo svogūno.
- Suvyniojame į suktinuką ir dedame į aliejumi išteptą kepimo indą.
- Pabaigoje pabarstome likusiais trupiniais surikiuotus suktinukus ir lengvai apšlakstome aliejumi.
- Kepame iki 220 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Aš kitą kartą pirmoms 15-ai minučių gal uždengčiau folija, nes man pasirodė, kad krūtinėlė kiek per daug išsausėjo.
Skanaus!
Šaltinis: Gina's skinny recipies
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą