2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Vištienos suktinukai su špinatais, ricotta ir mozzarella


Kada gaminau šį patiekalą, jau nepamenu. Tikriausiai prieš gerus metus, o gal dar seniau. Netyčia atradau nuotraukas. Bet dar dabar pamenu, kad buvo labai skanu! Pamenu, kad nedėjau recepto, nes buvau labai nepatenkinta nuotraukomis ir neabejojau, kad pakartosiu ir perfotografuosiu (buvau nuoširdžiai tikra, kad juos kartosiu), bet juk sąraše dar tiek neišbandytų patiekalų!!! Tiek tų prisiminimų. Reikės pakartoti šiuos suktinukus ir šiais metais. 

Taigi, mums reikės:
pusės vienos vištos krūtinėlės

Įdarui:
~100 g ricotta sūrio
2 VŠ tarkuoto Džiugo sūrio
poros saujų špinatų
saujelės žalumynų: krapų, petražolių
1 VŠ paplakto kiaušinio (nuvogti nuo kiaušinio, skirto suktinukų apvoliojimui)
1 skiltelės česnako, trinta
druskos, pipirų

Apvoliojimui:
1/2 puodelio džiūvėsėlių
2 VŠ  tarkuoto Džiugo sūrio
1 kiaušinio, išplakto

Užkepimui:
1/2 puodelio pomidorų padažo
1 kamuoliuko mozzarella sūrio (~100 g)

puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome į plinus 4 kepsniukus. Jei pavyks - ir į daugiau, bet man nepavyko.
  2. Kiekvieną kepsniuką truputį pamušame. Geriausiai tai daryti per sluoksnį maistinės plėvelės.
  3. Kepsniukus pagardiname druska ir pipirais.
  4. Špinatus ir žalumynus susmulkiname ir sumaišome visus įdarui skirtus produktus.
  5. Imame vieną kepsniuką, aptepame pasiruoštu įdaru, suvyniojame, merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsėlių ir Džiugo sūrio mišinyje. Taip darome su kiekvienu kepsniuku.
  6. Sudedame pasiruoštus suktinukus į aliejumi pateptą kepimo formą. Apšlakstome aliejumi ir suktinukus.
  7. Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, tada išimame, užpilame pomidorų padažu, išdėliojame supjaustytus mozzarellos griežinėlius ir dar pašauname į orkaitę kol sūris išsilydys (apie 3 min.).
Skanaus!



Šaltinis: Skinny Taste

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...