2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir žalumynais


Praėjusį mėnesį pratingėjusį, šį - stengiuosi nepraleisti Languotos prijuostės, kurią birželio mėnesį ryši Valerija - labai žavaus tinklaraščio Cukerka šeimininkė. Taigi, birželis skirtas varškei, jogurtui ir sūriui. Produktai, kuriuos šemoje naudojame tikrai dažnai. Jogurtą kas savaitę gaminu pati - toks jis man skaniausias! Visi kiti šio mėnesio temos elementai - varškė ir sūris -  mūsų virtuvėje sudalyvauja daugmaž kaip pas vidutinį statistinį pilietį.
Kad nebūtų šis įrašas vien sausa statistika apie pieno produktų vartojimą, Valerija klausė ir apie mėgstamiausius posakius, susijusius su maistu. Man labiausiai patinkantis yra parašytas po mano tinklaraščio pavadinimu, cituojantis Beatą Nicholson: "Gyvename ne tam, kad valgytume, o tam, kad valgytume skaniai!". Labai panašus ir mano dar dažniau vartojamas posakis, bei gi apibūdinantis mano santykį su maistu yra: "Vieni žmonės valgo, kad gyventų, kiti gyvena tam, kad valgytų." Aš priklausau pastariesiems, jeigu ką :) Na ir pabaigai mano vyro mėgstamas posakis su priešistore: kai kas nors pamatęs jo darytas fotografijas replikuoja "ooo kaip gražu, su kokiu fotoaparatu jos darytos?", jis visada atsako - "kaip geri puodai negarantuoja puikaus patiekalo, taip ir pats geriausias fotoaparatas negarantuos pribloškiančios foto". Na, jis pasako taikliau, bet gi nežadinsiu žmogaus, norėdama tikslios formuluotės :D

Na, o dabar apie esmę: šie pyragėliai puikus užkandis, tinkantis prie vyno. Pasak mano vyro prie alaus - nelabai. Ruošiau aš jį tarptautinei kamynų dienai (05.31 - kaimynų diena švenčiama gegužės paskutinėmis dienomis) ir man buvo labai smagu, kai mano lėkštę su šiais pyragiukais vis kas nors paimdavo ir siūlant vieni kitiems sakydavo - "čia kažkas labai skaniai iškepė". Idėją nusižiūrėjau štai čia, bet galiausiai iš jos liko tik idėja, įdarą gerokai pakoregavau pagal save. Skaniausi švieži. Kitą dieną, fotosesijai paliktieji, jau buvo praradę dalį žavesio, bet gal todėl, kad juos taip ir palikau ant spintelės - nepridengiau, neįdėjau į maišelį ar pan..

Taigi, mums reikės:
Pyragėliams:
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
300-360 g varškės
1 kiaušinio
pluošto svogūnų laiškų, petražolių, laiškinio česnako, šviežių čiobrelių
1-2 skiltelių česnako (jei nedėsite laiškinio česnako)
saujelės tarkuoto Džiugo sūrio
druskos, pipirų

Aptepimui:
1 kiaušinio, išplakto

Paruošimas:
  1. Sluoksniuotą tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. Žalumynus susmulkiname ir sumaišome su varške.
  3. Įmušame kiaušinį, beriame tarkuotą Džiugo sūrį, pagardiname druska ir gerai išmaišome.
  4. Tepame pasiruoštą varškės masę ant sluoksniuotos tešlos. Manoji buvo mažais lapeliais. Žaidimo daugiau, bet pyragėliai gavosi nedidukai - vieno, dviejų kąsnių ir labai smagiai valgėsi. Susukame tešlą į volelį ir supjaustome ~1,5 storio pyragėliais.
  5. Išdėliojame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos ir aptepame kiaušiniu.
  6. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol pyragėliai gražiai parus.
Skanaus!


4 komentarai:

  1. Sveiki, varškę šiems pyragėliams naudojate liesą ar pusriebę? O galbūt tiktų naminė ricota iš kefyro? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš patirties galius pasakyti, kad patiekalai su pusriebe varške yra skanesni, nei su liesa. Bet šiaip tai jūsų teisė rinktis, tinka abi. O švelnioji varškė iš kefyro (rikota yra visai kas kita), manau irgi puikiai tiktų. :)

      Panaikinti
    2. Ačiū, su kažkuria tikrai kepsiu! Nes tiesiog žaviuosi jūsų receptais, kiek bandžiau - visi puikūs! :)

      Panaikinti
    3. Ačiū, Margarita už tokį širdį glostantį komplimentą! :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...