2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Įdaryti vištienos suktinukai


Labai greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas! Dabar, kai laiko virtuvei, deja, neturiu tiek, kiek anksčiau, tokie patiekalai su minimaliomis laiko ir jėgų sąnaudomis ir maksimaliu rezultatu - labai aktualūs! Aš dar pavalgiusi stovėjau prie kepimo indo ir su bulvių likučiais bandžiau išlaižyti nepasakomo skanumo padažo likučius. Nors, aišku, gali būti, kad tiesiog buvau labai alkana po darbo dienos :D

Taigi, mums reikės:
pusės 1 vištienos krūtinėlės
vytinto kumpio ar karšto rūkymo šoninės juostelių (naudojau kumpį)
druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių, paprikos miltelių
100 ml grietinėlės

Įdarui:
1-2 VŠ tarkuoto Džiugo sūrio

Paruošimas:
  1. Jei prieskoninį sviestą darysite specialiai šiam patiekalui, Džiugo sūrį, gailte įmaišyti kartu su visais sviesto ingredientais.
  2. Krūtinėlę išilgai supjaustome į kepsnelius. Man pavyko supjaustyti į 6. 
  3. Kepsnelius lengvai pamušame ir pagardiname prieskoniais.
  4. Klojame kumpio juostelę, ant jos vištienos kepsnelį, pabarstome Džiugo sūriu, ant vieno galo dedame šaukštelį prieskoninio sviesto ir susukame suktinuką.
  5. Suktinukus dedame vieną šalia kito į aliejumi pateptą formą.
  6. Nusižiūrėjau nuo Beatos ir padariau taip pat kaip ji: išsiviriau skiltelėmis supjaustytas bulves (paviriau 10 min. nuo užvirimo pasūdytame vandenyje) ir sudėjau į tą patį kepimo indą apšlakščiau aliejumi, pabarsčiau česnakų granulėmis ir paprika ir pamaišiau.
  7. Viską užpilame grietinėle. 
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes.
Skanaus!!!

P.S. Kepiau aš juos senokai, kai dar bulvės buvo tik prasidėję... Rašant šį įrašą ir žiūrint į nuotraukas, prabudo prisiminimai, kokie skanūs tie suktinukai buvo...


Šaltinis: Braškės su pipirais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...