2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Prieskoninis žalumynų sviestas



Šio sviesto pas savo brangiausią draugę paragavau senų seniausiai. Bet vis nesugebėdavau pasigaminti, o juk tai taip paprasta! Atleisti sau negaliu, kad laukiau, kol visi žalumynai ateis pabaigon. Kol jų dar yra, planuoju pasigaminti daugiau ir užsišaldyti. 
Pasigaminusi šio sviesto, negalėjau sustoti valgyti, tepiau ir tepiau vis ant naujos duonos riekės. Tikras malonumas valgyti ir jausti tikrą, šviežią krapų, petražolių aromatą. Paragavusi mama iš karto užsisakė, kad ir jai pagaminčiau :)
Sviestą galima tepti ant duonos, ar dėti ant ką tik iškeptų kepsnelių.

Taigi, mums reikės:
1 pakelio tikro sviesto, ne riebalų mišinio
česnako 1-3 skiltelių (priklauso nuo skiltelių dydžio ir česnako pamėgimo laipsnio)
1/2 AŠ druskos (arba pagal skonį)
pluoštelio krapų, petražolių


Paruošimas:
  1. Dedame į indą kambario temperatūros sviestą ir likusius ingredientus.
  2. Su blenderiu viską susmulkiname iki vientisos masės.
  3. Dedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve. Česnakas ir papildoma druska yra konservantai, taigi toks sviestas išsilaiko šviežias ilgiau nei įprastai.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. turiu sviesto, bet neturiu žolelių..:)) apie tokio tipo sviestą senai svajoju..teks pasigamint užsispyrus..:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...