2021 m. gruodžio 28 d., antradienis

Sidro ir uogų želė



Jau tapusi mano Naujametinio vaišių stalo žanro klasika - želė. Aš ir vėl atsilikusi metų metais nuo tendencijų ir tik dabar (2020-ųjų išvakarėse, taip, čia - pernykštis desertas) pasigaminau alkoholinę želė. Jų būna visokių - ir su putojančiu vynu, ir su tiesiog vynu, su degtine, viskiu, tekila ir t.t. ir pan. Manoji žele - su sidru. Turiu pasakyti, kad desertas nenuvylė, veikiau atvirkščiai - labai patiko. Indą gausiai užpildžiau uogomis, tad buvo ir gaivu, ir labai skanu.

Na ir, žinoma, sveikinu su artėjančiais 2022-aisiais ir linkiu, kad jie būtų sūkmingi, laimingi, kupini atradimų ir gerų įspūdžių!



Taigi, mums reikės (~5 porcijoms):
0,33 l sidro (naudojau obuolių)
1 VŠ cukraus
želatinos, skirtos 300 ml skysčio (skaitykite instrukciją ant pakelio, jos labai skirtingos)
200 g braškių
saujos aviečių
saujos šilauogių
1 mandarino 

Paruošimas:
  1. Želatiną paruošiame pagal instrukciją ant pakelio. Dažniausiai tai būna užmerkti vandenyje tam tikram laikui, ištirpinti (bet ne užvirti!). 
  2. Sidrą pilame į puodą, beriame cukrų ir ant nedidelės kaitros pakaitiname, kol ištirps cukrus. Neperkaitiname, nes išgaruos visas alkoholis (čia jei svarbu, kad jie kažkiek liktų). 
  3. Į sidrą supilme tirpintą želatiną ir paliekame pravėsti.
  4. Į indą (-us), kuriuose ruošime želė, supjaustome pasirinktas uogas ir vaisius.
  5. Užpilame pasiruoštu sidru ir dedame į šaldytuvą sustingti. 
  6. Tiekiame tiesiog taip arba su plakta grietinėle.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...