2020 m. vasario 23 d., sekmadienis

Bananiniai-avižiniai blynai


Sveikesnių, skanių, sočių blynų receptas. Išbandžiusi "blenderinius" bananinius avižinius keksiukus, visai pamėgau šią skonio kombinaciją. Šie blynai  nuvylė tik vienu aspektu - jų buvo per mažai. Privalumų daug: sveiki, be miltų (tiems, kas netoleruoja gliuteno), be pridėtinio cukraus, su ilgam sotumo jausmą suteikiančiomis avižomis. Paruošiami greitai ir lengvai.


Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
2 bananų (naudojau vieną labai labai didelį)
2 kiaušinių
60 g (1/2 puodelio) avižinių dribsnių - aš naudojau 55 g (nepilnai pusę puodelio) pilno grūdo avižinių miltų
1/2 AŠ kepimo miltelių
žiupsnio druskos
žiupsnio cinamono

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  • Jei naudojame avižinius dribsnius: 
    1. Visus produktus sudedame į blenderį ir išsukame iki vientisos masės.
    2.  Paliekame 10 minučių, kad išbrinktų avižos.
    3. Kepame  ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu ghee ar aliejaus.
  • Jei naudojame miltus, kaip aš: 
    1. Bananus sutriname šakute.
    2. Įmušame kiaušinius, išmaišome. 
    3. Į plakinį (maišinį) beriame likusius produktus ir išmaišome. 
    4. Galite tešlą palikti pabrinkti. Aš kepiau iš karto.
    5. Kepame  ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu ghee ar aliejaus.
Skanaus!

P.S. Dabar, kai namie atrandu užsislėpusį juodą bananą ir nesinori bananinių keksiukų, paprasčiausiai sutrinu bananą šakute, įmušu kiaušinį, išmaišau. Beriu 2-2,5 šaukštų avižinių miltų, 1/3 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnį druskos ir šiek tiek cinamono. Išmaišau, palieku kelioms minutėms pabrinkti miltams (iš esmės kol įkais mano storadugnė sunki keptuvė) ir kepu. Super paprasta, skanu, neva sveikiau ir tikrai gana ilgam sotu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...