2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Imbieriniai sausainiai


Iki šiol kepiau tik plonus, traškius imbierinius sausainius ir patys pačiausi man buvo ir vis dar išlieka - ploni švediški imbieriniai sausainiai. Bet praėjusiais metais užsimaniau kažko kito, tad išbandžiau keletą kiek kitokių imbierinių kepinių - minkštus imbierinius meduolius ir šiuos - minkštus imbierinius sausainius
Tik iškepti šie sausainiai buvo minkšti, kaip ir norėjau. Atvėsę jie, nenaudėliai, pasidarė trapūs (labai priminė tuos mažus apvalius imbierinius sausainiukus dideliame raudoname pakelyje). Sausainiai, nors ir neišpildę mano noro išsikepti minkštų meduolių, buvo labai skanūs.




Taigi, mums reikės (~50 sausainių):
100 g sviesto
100 g (3 kupinų VŠ) medaus
150 g cukraus (naudojau 50 g rudojo ir 100 g balto. Rudas cukrus sausainiams suteikia tąsumo, bet aš tik tiek teturėjau)
2 kiaušinių
2 AŠ sodos
450 g miltų
1 AŠ cinamono
1 AŠ meduolių prieskonių
1 AŠ malto imbiero 
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Imame dubenį, dedame jį ant garų vonelės (užkaisto ant viryklė spuodo su vandeniu, vanduo neturi liesti mūsų dubens).
  2. Dedame į dubenį sviestą, medų, cukrų, druską ir kaitiname kol ištirps cukrus. Palaukiame kol kiek atvės, , kad nebūtų labai karštas. Aš tuo pat metu gaminau ghee sviestą, tad į dubenį tiesiog įpyliau ištirpusio sviesto ir sudėjusi visa kita, gerai išmaišiau.
  3. Įmušame kiaušinius ir išmaišome.
  4. Į mišinį įdedame sodą ir išmaišome. Medus, kaip ir grietinė ar citrinos sultys, taip pat reaguoja su soda, taip kad papildomai gesinti sodos nereikia. Jei atvirai, jos apskritai nereikėtų gesinti.
  5. Miltus sumaišome su prieskoniais, beriame į dubenį. Išp radžių maišome su šaukštu, vėliau - rankomis užminkome minkštą tešlą. Aš nesubėriau gal 3 šaukštų pasiruošto miltų-prieskonių mišinio.
  6. Šios tešlos šaldyti nebūtina, bet aš palaikiau tešlą šaldytuve.
  7. Iškočiojame tešlą (aš tai darau ant kepimo popieriaus) iki maždaug pusės centimetro storio, formelėmis išspaudžiame sausainius, išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, tarp sausainių paliekant bent poros cm tarpus.
  8. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių. 
  9. Atvėsusius sausainius galima papuošti glajumi (citrinos sultys+cukraus pudra), bet aš tingiu, o ir to cukraus jau ir taip pakankamai.
Skanaus!



Šaltinis: supermama.lt







Prieš 2 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 4 metus: Aguonų ir obuolių pyragas

4 komentarai:

  1. Didelė bėda.... madaus ir sukraus masė vėsta, miltai ir prieskoniai sumaišyti, o kiek kiaušinių reikia įmušt neparašytą :( kiaušinių net nėra sąraše, o recepte parašyta "įmušame kiaušinius...).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikios nuotraukos ir puikus receptas, vien tik nuotraukas pažiūrėjus, norisi į virtuvę bėgti

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...