Na gerai, techniškai kalbant, gal ne visai teriyaki, bet arti to. Kaip ten bebūtų, paprasta, greita ir labai skanu!
Taigi, mums reikės:
3 vištos krūtinėlės puselių (aš naudojau vidinę file)
2 česnako skiltelių
1/2 puodelio sojos padažo*
1/3 puodelio medaus
1 1/2 VŠ sezamo sėklų
1 didesnio baltojo svogūno
1/2 brokolio
1 raudona paprika
1 žalia paprika
Paruošimas:
- Vištieną supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę su jau įkaitusiu aliejumi ir kepame ant kaitresnės ugnies kol beveik iškeps.
- Ant vištienos pilame sojų padažą, medų ir beriame sezamo sėklas. Kaitiname kol padažas pradės tirštėti.
- Išgraibome vištieną iš keptuvės, paliekant padažą joje.
- Į keptuvę beriame plunksnelėmis supjaustytą svogūną, truputį pakepiname, kol susipjaustysimelikusias daržoves, kurias taip pat beriame į keptuvę. Pakepiname, kol suminkštės. Kad tai greičiau įvyktų, galima uždengti dangčiu.
- Baigus kepti daržovėms į keptuvę atgal įverčiame trumpam vištieną, kad sušiltų.
- Tiekiame su ryžiais.
Šaltinis: Tasty video
*man baisiai niežėjo nagai šliūkštelti ir balzaminio acto truputį. Neabejoju, kad nebūtų pamaišęs.
Prieš 1 metus: Medaus keksas
Prieš 2 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 3 metus: Prieskonių šaldymas aliejuje
Prieš 4 metus: Varškiniai blynai su obuoliais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą