Ši aromatinga višta puikavosi ant mūsų kalėdinio stalo, bet tikrai tiks ir papuoš ir velykinį. Tad jei dar vis sudarinėjate velykinį valgiaraštį, idėja Jums!
Taigi, mums reikės:
1,5 - 1,7 kg vištos
1 AŠ cinamono
1 VŠ druskos
1/3 tarkuoto muskato riešuto, arba 1/2 AŠ šaukštelio malto muskato
~2 apelsinų
Paruošimas:
- Vištą nuplauname, nusausiname ir įtriname druskos, cinamono ir muskato mišiniu.
- Į vištos pilvą įkišame kruopščiai nuplautus ir supjaustytus apelsinus. Originale buvo vienas, nepjaustytas apelsinas.
- Supančiojame vištą, kad mėsa tolygiai iškeptų, ir neapdegtų labiausiai atsikišę dalys.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos. Ar višta iškepusi patikriname įsmeigę į storesnę vietą peilį. Jei teka skaidrios sultys - višta iškepusi.
Skanaus!
Šaltinis: Žurnalas "Beatos virtuvė", 2014 m. Žiema/Nr. 1
Prieš 1 metus: Dryžuota želė
Prieš 2 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 3 metus: Pyragas su mėsos kukuliais
Prieš 4 metus: Daržovių sriuba su kukuliais
Prieš 5 metus: Plovas
Sveiki! Man iskilo klausimas del marinavimo. Kiek laiko reikia ja marinuoti? Noriu gimtadieniui issikepti :)
AtsakytiPanaikintiOriginaliai, Beate kepė iš karto. aš visada marinuoju iš vakaro, kaip išmokė mama :)
PanaikintiAciu! Taip ir galvojau :)
AtsakytiPanaikintiMarinavome is vakaro pagal Jusu patarima. Vistiena puikiai pavyko! Labai sultinga ir kvapni. Cinamonas suteike idomu poskoni. Aciu uz recepta, reikes kartoti :)
AtsakytiPanaikintiSuper smagu tai skaityti! :)
Panaikinti