2016 m. kovo 28 d., pirmadienis

Mielinė pynė su šokoladu, cinamonu ir graikiškais riešutais




Šią pynę kepiau jau du kartus. Abu kartus nufotografuoti rezultato nepavyko - nespėjau - per daug geras. O ar gali būti kitaip - minkšta, puri pynė su šokoladu, cinamonu ir riešutais. 
Tešlos paruošimui aš naudojau duonkepę, bet tikrai žinau, kad buvo ir tokių, kurie minkė tešlą rankomis. Man dedant tešlą į šaldytuvą atrodė, kad tešla per skysta ir nieko nesigaus, bet tešla pakilo, sviestas sustingo ir viskas buvo tiesiog puikiai. Na, o vertinant tešlos skystumą, aš pati kažin ar rįžčiausi ją minkyti rankomis, tad iš savo pusės rekomenduočiau pasitelkti pagalbon virtuvės prietaisus (kombainus, duonkepes, ar bent jau mikserį su tešlos minkymo antgaliais).




Taigi, mums reikės:
Pynei:
270 g miltų
1/3 AŠ druskos
50 g cukraus
65 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
2 kiaušinių
75 g sviesto (kambario temperatūros)

Įdarui:
75 g šokolado
50 g sviesto
2 VŠ cinamono
1 saujos graikiškų riešutų

Sirupui:
75 ml vandens
100 g cukraus

Paruošimas:
  1. Mieles sutriname su šaukštu cukraus ir įpilame šilto vandens.
  2. Miltus persijojame, sumaišome su druska ir likusiu cukrumi.
  3. Miltuose padarome duobutę, supilame mieles išmaišytas vandenyje, įmušame du kiaušinius ir minkome, kol tešla bus vientisa.
  4. Sviestą supjaustome gabaliukais ir po vieną įminkome į tešlą.
  5. Suminkytą tešlą sugormuojame į kamuoliuką, uždengiame plėvele ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
  6. Kitą rytą, tešlą iškočiojame į stačiakampį, 0,5 - 1 cm storio. Viena jo krašinė turi būti tokio ilgio kaip keksinė forma, kurioje kepsime pynę. 
  7. Įdarui skirtą šokoladą kartu su sviestu ištirpdome vandens vonelėje (kaitiname puodą su vandeniu, ant kurio dedame dubenėlį su šokoladu ir sviestu taip, kad dubenėlis nesiliestų su vandeniu). Atvėsiname.
  8. Šokoladą tolygiai paskleidžiame ant tešlos, pabarstome cinamonu ir smulkintais graikiškais riešutais.
  9. Suvyniojame tešlą į volelį, perpjauname ir supiname į virvelę, stengiantis, kad pjūvis būtų viršuje. 
  10. Antrą kartą kepdama užsisvajojau ir suvyniojau ne per tą kraštinę ir gavosi per ilgas volelis, tad kepiau ne stačiakampėje, o apvalioje (su skyle) kekso formoje. 
  11. Perkeliame į kepimo formą ir paliekame 1 valandai pakilti.
  12. Kepame iki 190 įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  13. Kol kepa pynė, pasiruošiame sirupą. Vandenį ir cukrų pilame į nedidelį puodą ir kaitiname kol užvirs. truputį paverdame, kol ištirps cukrus. Sirupas neturi būti labai tirštas.
  14. Iškepusią pynę, kol karšta aptepame sirupu. Reikia sunaudoti visą sirupą (net jei ir atrodys kad jau gana ir bus per daug).
Skanaus!











Šaltinis: Smitten kitchen






Prieš 1 metus: Dryžuota želė
Prieš 2 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 3 metus: Karlsono bandelės

4 komentarai:

  1. Nesuprantu, o kur ovacijos, kur susižavėjimo šūksniai, katutės ir pagyrimai? Pyragas - nuostabaus skonio, papuoštų bet kurį šventinį stalą, tirpstantis burnoje ir nesudėtingai pagaminamas, tik reikia pasiplanuoti. Kelias velykas iš eilės kepiau Beždžionių pyragą, bet išmėginus šį receptą, namiškiai nori tik šito pyrago ir nieko daugiau. Žodžiu, ačiū už receptą! Tiesa, pamiršote parašyti sirupo ingredientus ir kiekius, bet pasižiūrėjau originaliame recepte, tik būtų patogiau, jei viskas būtų vietoje :) Su pavasario švente!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)) Ačiū už tokią gerą emociją :)
      O receptą papildysiu :)

      Panaikinti
  2. o jei tešlos nelaikyti šaldytuve? Įmanoma kažkas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Palaikyti šaldytuve reikėtų, kad visas tas sviestas tešloje sutvirtėtų. Galbūt pakildinus šiltai, užtektų poros valandų šaldytuve.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...