2015 m. gruodžio 1 d., antradienis

Briuselio kopūstai su šonine


Kai iš vakaro ieškojau recepto su briuselio kopūstais, buvau pasirinkusi labiau advento laikotarpiui tinkantį receptą, bet grįžus po darbo ir stojus prie viryklės, mano skrandis pareikalavo patiekalą paturbinti su šonine, motyvuodamas tuo, kad gavo bemėsius pusryčius ir pietus. Ir... vakarienė buvo labai gera!

Taigi, mums reikės: 
~400 g briuselio kopūstų (jei atvirai - nesvėriau)
~3-4 riekelių šoninės (arba tiek, kiek norisi)
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1-2 VŠ balzaminio acto
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Nupjauname Briuselio kopūsto kotelius, nuimame viršutinius lapelius ir perpjauname per pusę.
  2. Šoninę supjaustome siauromis juostelėmis, dedame į įkaitintą keptuvę ir gerai pakepiname, kad gražiai apskrustų ir paleistų visus riebalus. Apkepusią šoninę išimame iš keptuvės į lėkštę.
  3. Jei reikia, į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir suberiame smulkintą svogūną. Pakepiname kol pasidarys skaidrus.
  4. Į keptuvę beriame smulkintą česnaką ir pakepiname kol paskleis savo aromatą - apie pusę minutės.
  5. Šliūkštelime balzaminio acto ir pakaitiname, kad išgaruotų actas ir liktų balzamas. Juokauju. Pusiau. Actas išgaruoja ir lieka karamelizavęsis saldumas.
  6. Beriame į keptuvę briuselio kopūstus. Teoriškai, jei jie būtų dideli, pirmiausia reikėtų išgriebti iš keptuvės svogūną, kad nesudegtų, tada išdėlioti briuselio kopūstus pjūviu žemyn. Bet manieji buvo mažučiai, tad juos juos visus subėriau į keptuvę, sumažinau ugnį, pagardinau druska, uždengiau ir kelias minutes patroškinau. Atidengiau, pamaišiau. Jie jau buvo suminkštėję.
  7. Į keptuvę atgal beriame šoninę, kad sušiltų.
  8. Beriame į dubenį ir iš karto tiekiame. Dar teoriškai būtų galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, bet čia dar labiau ne pasninkiška.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...