Mano penkiametis nevalgo nei vaisių, nei daržovių. Ir kai vakar, norėdamas mane nudžiuginti, savanoriškai suvalgė kriaušę, beigi pamąstė, kad būtų skanus pyragas su kriaušėmis (cituojant "vienoje pusėje pyrago kriaušės, kitoje - šokoladas"), negalėjau pyrago neiškepti. Ir būtinai su šokoladu.
Aš pyragui naudojau 72% kakavos šokoladą. Mano mažąjam buvo kiek per intensyvu, bet suaugusieji valgė pasimėgaudami. Neabejotinai, kriaušes, prasidėjus obuolių pyragų seonui, galima būtų pakeisti obuoliais.
Taigi, mums reikės (23 cm skersmens pyragui):
140 g (1 puodelio) miltų
1 VŠ kepimo miltelių (taip, tai ne klaida - šaukšto)
1/4 AŠ druskos
3 kiaušinių (kambario temperatūros)
160 g (3/4 puodelio) cukraus
115 g sviesto (jei turite, naudokite ghee sviestą, ~7VŠ)
3 kriaušių, nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais (esu įsitikinusi, kad su obuoliais šis pyragas būtų ne prastesnis, o gal net ir skanesnis/gaivesnis)
(3/4 puodelio) juodojo šokolado lašelių ar smulkinto šokolado
Paruošimas:
- Sviestą dedame į puodą ar keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Sviestas užputos, ir kai susidaro rusvos nuosėdos, būtinai nepamirštame maišyti, kad sviestas nepradėtų degti. Sviestas nuskaidrės, vėliau pasidarys auksinės spalvos. Kai pasklis malonus riešutinis aromatas, procesas pabaigtas. Iš principo tai ghee sviesto gamybos procesas.
- Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Kiaušinius plakame kol pasidarys balti ir purūs, o turis padidės. Pagal originalų receptą, reikėtų plakti apie 9 minutes, dideliu greičiu.
- Suberiame cukrų į kiaušinius ir dar paplakame 2 minutes.
- Į kiaušinių plakinį pakaitomis pilame miltus ir sviestą. Plakame, bet nepersistengiant, tik tiek, kiek reikia sumaišyti tešlai. Ne daugiau minutę nuo pradinio miltų įbėrimo. Maišyti baigiame su mentele ar šaukštu. Permaišius tešlą, išleisime taip ilgai ir sunkiai įplaktą orą ir pyragas nebus toks purus.
- Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais ar džiūvėsėliais.
- Supilame tešlą į kepimo formą.
- Ant tešlos tolygiai pabarstome kriaušes ir šokoladą. Tešlai kylant įdaras nugrims gilyn.
- Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol medinis pagaliukas, įkištas į pyrago vidų, ištrauktas būtų švarus.
Šaltinis: Smitten kitchen
Prieš 1 metus: Kalafiorų kepsneliai su mozzarella
Prieš 2 metus: Pica su lašiša ir pomidorais
Prieš 3 metus: Veršienos kotletai su padažu
Prieš 4 metus: Faršu įdaryta cukinija
Prieš 5 metus: Bandelės su cinamonu
Didelis dėkui - labai paprasta ir taip gardu!
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą! :)
Panaikintikokioje formoje kepete? si pyraga kepiau ne karta,superinis, taciu itariu, kad forma per didele naudoju 26 cm
AtsakytiPanaikintiPrie "Taigi, mums reikės", parašiusi esu, kad 23 cm skersmens forma. :)
Panaikinti