2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Kalafiorų kepsneliai su mozzarella



Kai vasarą parsivežiau iš mamos kelias gražuoles kalafiorų galvas, teko galvoti, ką iš jų sumeistrauti. Man laimėtojas visomis prasmėmis - orkaitėje keptas kalafioras su sūriu. Pamenu, kai vyrui sakiau, jog vakarienei bus kalafioras - jis raukėsi, neva čia ne maistas ir reikės po vakarienės varstyti šaldytuvo duris. Cha! Po šitos vakarienės jis dar ir per pusryčius buvo sotus! Kepsneliai buvo labai skanūs ir tikrai sotūs. Gal net gi pernelyg sotūs, bet čia todėl, kad aš nieko nematavau ir persistengiau su mocarela - jos atseikėjau per dosniai. Tikrai kartotinas patiekalas.

Taigi, mums reikės (2-3 valgytojams):
500 g kalafioro
1 svogūno
4 mažų česnako skiltelių
70 g mocarelos sūrio (pjaustyto kubeliais)
2 kiaušinių
80 g (3,5 labai kupinų VŠ) miltų
20 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
mėgiamų prieskonių, druskos
aliejus kepimui

Paruošimas:
  1. Kalafiorą išverdame ir atvėsusį išskirstome žiedynais.
  2. Svogūną pakepiname, bebaigiant kepti įspaudžiame česnako.
  3. Kalafiorą sumaišome su  kepintu svogūnu, mocarelos sūriu.
  4. Kiaušinius išplakame su druska ir prieskoniais, įmaišome miltus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišome.
  5. gautą tešlą pilame ant kalafiorų ir išmaišome, kad viskas apsiveltų ir "susirištų".
  6. Kepame įkaitintame aliejuje.
  7. Aš kepsnelius tiekiau su garstyčių, jogurto ir majonezo padažu.
Skanaus!





Šaltinis: Forelles receptai

4 komentarai:

  1. super gardžiai atrodo.. oi, kaip man jie dabar "sueitų" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kiek kiausiniu ideti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. dviejų :) ačiū už pastabą, jau papildžiau sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu taip pat,ismeginau si recepta, ir labai buvo skanu,net vaikai valge

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...