2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Bulvių skiltelės (bulvių salotos) su garstyčių padažu


Šis patiekalas/užkandis/salotos mums buvo jau spėjusios praeiti vasaros sezono atradimas! Tikrai! Elementaru ir paprasta, bet taip nepaprasta! Ačiū, Rasa, kad atkreipei mano dėmesį į šias bulvytes! 
Taip paruoštas bulves ir padažą, galima pateikti kaip užkandį (aš visada taip ir darydavau), arba sumaišyti ir pateikti kaip bulvių salotas prie kepsnių. Bulvių skilteles galima kelti pagal mėgstamą receptą. Aš kiek kepiau, vis keičiau prieskonius ir eksperimentavau.

Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
1 kg bulvių
3 VŠ aliejaus
2-3 VŠ balzaminio acto (pridėjau nuo savęs - visada kepdama orkaitėje bulvių skilteles pilu)
druskos, pipirų
mėgiamų prieskonių (aš visada gardinu džiovintomis česnakų granulėmis,  kartais - kmynais arba Provanso žolelėmis arba paprikos milteliais)

Padažui:
3 VŠ  riebios (40 proc.) grietinės (pastaruoju metu aš dažnai grietinę keičiu jogurtu)
2 VŠ grūdėtų garstyčių
šviežių petražolių, vieną kartą dėjau krapų, jie juk su bulvėmis labai meiliai draugauja - buvo tiesiog puiku!)

Paruošimas:
  1. Bulves supjaustome skiltelėmis. Šviežių bulvių skusti nereikia. 
  2. Pabarstome prieskoniais, apšlakstome aliejumi. Aš viską darau dubenyje, kurį uždengusi lėkšte gerai supurtau, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. beriame bulves į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai pasikirstome.
  4. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Atvėsiname.
  5. Padažui skirtus produktus sumaišome, paragaujame ar ko netrūksta, ko trūksta - įdedame.
  6. Galima tiekti, kaip parodyta foto - atskirai kaip užkandį su padažu, arba viską sumaišyti ir patiekti kaip salotas prie kepsnių.
Skanaus!



Šaltinis: Virtuvės mitų griovėjų knyga "7 ingredientai draugams"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...