2013 m. kovo 23 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiška mišraine


Artėja trečiasis mano šefuko gimtadienis, o aš apsižiūrėjau, kad neparodžiau keleto 2-ojo gimtadienio užkandžių. Šiuo atveju čia net ne receptas, o gera idėja, kaip galima lengvai paruošti pagrindą vieno kąsnio užkandžiams, o įdarąs gali būti koks tik širdis geidžia. Tą kartą aš pasirinkau pikantišką mišrainę.

Taigi, mums reikės:
Šaldytos sluoksniuotos tešlos (man rodos, kad naudojau mielinę, bet puikiai tiks ir bemielė)
įdaro (manasis, kaip minėjau, buvo pikantiška mišrainė: fermentisni sūris, virtas kiaušinis, česnakas, krapai ir majonezas)

Paruošimas:
  1. Atšildome sluoksniuotą tešlą pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Klojame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. 
  3. Supjaustome tešlą norimo dydžio kvadratėliais - pirmiausia juostomis išilgai, o paskui skersai. Atskirti juostų nereikia, svarbu įpjauti.
  4. Patepame viršų tirpintu sviestu. Galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių.
  6. Kai visiškai atvėsta atskiriame kvadretėlius ir padaliname juos išilgai per pusę. 
  7. Dedame pasirinktą įdarą tarp atskirtų puselių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...