2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

"Ubagų" kotletai



Šiuos kotletus kepa mano mama, iš jos ir receptas, kaip ir pavadinimas. Kiek jau mačiau receptų, tai kiti šiuos kotletus, ar truputį panašius į juos vadina "Tinginių balandėliais". Skirtumas tik tas, kad šiuose kotletuose nėra ryžių. Faršas ruošiamas kaip įprastiems kotletams, tik "praturtinamas" smulkintu kopūstu (spėju iš čia ir pavadinimas). Labai labai skanūs kotletai. Kopūstas jiems suteikia purumo ir sultingumo. Kai mano vyrai valgė, klausė (na gerai, vienas klausė, kitas dar nemoka kalbėti) ar čia ir vėl TIE kotletai. TIE kotletai pas mus dabar aukštumose, ir jei jau šių kotletų įvertinimas toks aukštas, vadinasi jie tikrai skanūs.

Taigi, mums reikės:
Kotletams:
~400 g kiaulieno faršo
1 nedidelio svogūnų
2 VŠ manų kruopų
2 gerų saujų smulkinto kopūsto
šlakelio pieno
1 kiaušinio
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių,

Troškinimui:
1 didelės morkos
1 svogūno
~200 ml grietinės
sviesto
druskos

Paruošimas:
  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su trupučiu aliejaus kol suminkštės. 
  2. Atvėsusius svogūnus sumaišome su likusiais kotletams skirtais produktais.
  3. Formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.
  4. Troškinimui skirtą svogūną susmulkiname ir pakepineme su trupučiu aliejaus kol suminktės. Aš tai darau iš karto puode, kuriame troškinsiu.
  5. Morką sutarkuojame burokine tarka, arba supjaustome nedideliais gabalėliais ir beriame pas apkepusį svogūną. Šiek tiek pakepiname.
  6. Dedame ant pakepintų daržovių iškeptus kotletus. Įpilame šiek tiek vandens, dedame gabalėlį sviesto, dedame grietinės ir troškiname ~20 min.
Skanaus!

6 komentarai:

  1. :) Taip, pavadinimas jų "pagerintas" :) Bet nors ir ubagų, jie, vaikystėje, buvo mano mėgstamiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patys gardžiausi! :) Ir dar savus, kurie kaukia ,,tik mėsa!!!'' pripratinau prie ,,užmaskuotų'' daržovių. :) Aciū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skeptiškai vertinau šį receptą, bet pabandžiau ir turiu pripažinti, kad labai gardūs kotletukai gavosi. Aš tik vietoje kiaulienos naudojau jautieną, o mėsą dar pagardinau trupučiu kumino ir kariu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geras pavadinimas kotletams, maniau, kad tik kopūstų kotletus galima "Ubagų" pavadinti, nes ten nėra mėsos. Tačiau, puikus receptas. Būtinai išmėginsimė jūsų ubagų kotletukus. :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia tikriausiai tinka posakis: kaip pavadinsi, nepagadinsi :) Kadangi čia mano mamos receptas ir pavadinimas, širdis neleido nieko keisti :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...