2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Slyvų ir šokolado džemas


Pats tikriausias antidepresantas! Šokolado skonis labai ryškus. Niūrią žiemos dieną tikrai pavers saulėta! Aš kitais metais būtinai pasidarysiu vėl šio džemo. Gal tik dėsiu kiek mažiau šokolado ir įvarvinsiu romo arba brendžio. Maniškis džemas gavosi peiliu pjaustomas :) Tuo metu, kai reikėjo išpisltyti jį į stiklainiukus, mano mažasis šefas pradėjo aktyviai reikalauti dėmesio, tai aš ir viriau viriau viriau tą džemą toliau :)

Taigi, mums reikės:
950 g slyvų jau be kauliukų
600 g cukraus
100 g 70 proc. šokolado (aš dėjau 60 proc.)

Paruošimas:
  1. Slyvas nuplauname, išimame kauliukus ir sutriname blenderiu iki vientisos masės.
  2. Verdame apie 1 valandą, karts nuo karto pamaišant, kol sutirštės. Virimo laikas priklauso nuo slyvų, kiek labai jos sultingos. Gali laiko prireikti ir daugiau.
  3. Supilame cukrų, ir dar paverdame apie pusvalandį, kol slyvienė sutirštės.
  4. Slyvienė atrodys pakankamai tiršta, suberiame smulkintą šokoladą ir verdame/maišome kol šokoladas ištirps.
  5. Išpilstome džemą į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukame dangteliais.


Skanaus!


Šaltinis: Žaidimų aikštelė

8 komentarai:

  1. Niaaaam :)
    vis vakuoju vakuoju ir sakau sau, nu jau užteks, viskas daugiau nebe, bet vis namuose atsiranda perteklius kokių daržovių ir turiu, privalau kokiu tai būdu išsaugoti..:DDD gi gaila :D
    Tiesa dabar šiek tiek pomidorų perteklius, todėl po Tavo išbandyto ir išgirto pomidorų padažo galutinai apsisprendžiau - šiandien darysiu, jau ir paprikų įsigijau ;) :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš su vakavimu kol kas labai rezervuotai, nes reiktų valgyti vienai, o tai perspektyva nežavinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kokias slyvas naudoti? Ar tinka tos bet kokios? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ir bet kokios, aišku išskyrus, geltonas - kaukazines. Bet aš ne slyvų specialistė, visų rūšių galiu ir nežinoti :)
      Aš naudojau paprastas mėlynas slyvas, augančias pas mamą sode :)

      Panaikinti
    2. Iš nuotraukų supratau, kad mėlynos slyvos naudotos, pas mus tokios šviesiai rožinės, todėl svarstau, ar tiktų... Na, pamėginsim, nes labai vilioja :)

      Panaikinti
    3. Teoriškai tiktų. Tiek, kad slyvienė tikriausiai irgi būtų šviesi, kaip slyvos, tai nesu tikra, kaip atrodytų šokoladas ištirpęs joje :) Gal nudažytų viską tolygiai, bet negarantuoju :) Beja, labai skani slyvienė gaunasi ir su brendžiu :)

      Panaikinti
  4. Klausimelis? O kiek cia stiklainiuku ir kokios talpos susidare? noriu pasiskaiciuoti, kad mum dviem su vyru nebutu per daug. Nesam mes dieli megejai tokiu dalyku, bet kartais patinka tokie skanumynai. O jei dar savi...niam!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai teisingas klausimas, deja, prisipažinsiu, neturiu atsakymo, nes viriau senokai. Bet tikrai nebuvo daug, nes tokius džemus valgau viena, net vyras nepadeda :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...