2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Pitta duona ir mūsų vakarienė



Aha aha, nuo ko čia pradėti. Pradėsim nuo duonelės. Labai skani, minkšta. Tiesa, man nesigavo kaip pas Iloną - neišsipūtė ir nepasidarė tuščiavidurė, kaip kad priklauso - gavosi kaip bandelės. Bet skonis tikrai nuo to nenukentėjo, gal tik funkcionalumas :) Nes pradinė idėja perpjauti ir prikrauti įdaro šiek tiek komplikavosi, bet tik šiek tiek. Žodžiu, geras dalykas!

Taigi, mums reikės:
250 g miltų
4 g sausų mielių
150 ml šilto vandens
1,5 VŠ aliejaus
žiupsnelis cukraus
0,5 AŠ druskos

Paruošimas:

  1. Mieles sumaišome su vandeniu ir cukrumi bei paliekame pastovėti kol suputos.
  2. Miltus sumaišome su druska, įmaišome vandenį su mielėmis, aliejų ir viską išminkome.
  3. Išminkytą tešlą uždengiame ir paliekame pakilti (~1 val.).
  4. Pakilusią tešlą perminkome ir padalijame į 6 rutuliukus. Aš dalinau į 8, tai man gavosi miniatiūrinės duonelės. Paliekame 10-15 min. pailsėti.
  5. Pakilusius rutuliukus iškočiojame į 1,5 - 2 cm storio paplotėlius. Aš kočiojau ploniau, nes kitaip mano duonelės būtų buvę sagos dydžio. Bet gal dėl to jos ir nepasidarė tuščiavidurės...hmmm
  6. Paplotėlius paliekame vėl pailsėti 10 min.
  7. Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių kartu su skarda, kurioje keps duonelės.
  8. Labai svarbu duonelę į orkaitę pašauti greitai, kad neišleistume karščio. Čia labai praverčia šeimyninė ranga - vyras greitai atidaro orkaitės dureles, ištraukia iki pusės skardą, aš greit įmetu ant silikoninio kilimėlio (ar kepimo popieriaus) išdėliotus paplotėlius. Mikliai uždaromos orkaitės durys. 
  9. Kepame 7-8 min., kepant orkaitės durelių šiukštu neatidarome.
Na o dabar apie tai, kur pitta buvo panaudota. Super puper! Vakarienė (o ir pusryčiai) tikras skanumas. Labai svarbus akcentas - padažas! Buvo taip skanu, kad apie fotografavimą nei minties neturėjau :)

Taigi, mums reikės:
vištienos krūtinėlės
agurko
pomidoro
svogūno
padažui: jogurto ir majonezo lygiomis dalimis, česnako skiltelės, druskos, krapų.

Paruošimas:
  1. Vištiena buvo marinuota taip pat kaip troškiniui su pievagrybiais
  2. Išsimarinavusią mėsytę apkepame. 
  3. Daržoves supjaustome. 
  4. Padažui skirtus produktus sumaišome, įspaudžiame česnako skiltelę, supjaustome krapus.
  5. Perpjauname pittą per pusę, patepame padažu, dedame daržoves, vištieną. Čia tiktų ir salotos lapas. dar užpilame padažo ir viskas. Su taure balto vyno (maniškis vis dar nealkoholinis, bet man jis tinka) - pasaka. Beja, padažas čia vienas iš svarbiausių ingredientų.

Skanaus!

Šaltinis: Skanus gyvenimas

4 komentarai:

  1. Pittą ir aš kažkada bandžiau kepti, skonis superinis, bet prie kepimo popieriaus labai prilipo, o kai papandžiau be jo, tiesiog ant skardos, tai neišsipūtė...kažkokia mistika, bet tada ir visiška pradedančioji buvau (maisto ruošime), tai nežinia ką galėjau blogai padaryti, gal kepimo popierius blogas buvo, ar dar kas... bet bandysiu kada nors ir aš dar sykį, nes tikrai skanu :)
    P.s. paskaičiau buvusią Tavo vakarienę, o taip valgyt dabar noriu, tai kaip ir Tau jau kartą buvo taip ir man dabar :DDD einu šluostės :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dėjau jas ant silikoninio kilimėlio, tai gal ir jis kaltas, nežinau net.. O vakarienė tikrai neišpasakytai skani buvo :P Tikiuosi radai ką valgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepu ir aš pitas ir labai dažnai.
    Nededu nei kepimo popieriaus, nei silikoninio kilimėlio - skardą pabarstau miltais ir viskas.
    Manosios pitos ne tokios "mėsingos" - vidus tuščias tik apatinis ir viršutinis sluoksniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai tokios pitos ir turi būti - tuščiavidurės. Manosios idėjiškai neteisingos, nors ir skanios :) Žadėjau dar daryti, nes buvo nerealiai skanu, bet vis neprisiruošiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...